Floki adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aylık kendimi geçindirecek kadar bir gelir bırakması lazım bana uzun süre ellemeden işime yaramaz.
İstediğiniz bilgiyi çoğu arkadaş vermemiş burada. Önerim birebir, internetten araştırmadan gidip bankadan teklif almanızdır, daha iyi teklif verirler çünkü internettekinden. Ben Vakıfbank kullanıyorum şahsen. Fakat uzun süreli faiz olarak düşünüyorsanız ve her ay 1700-1800 çekeyim yeter diyorsanız bu iş sonunda paranız yüksek enflasyondan etkilenecektir ve eriyecektir(miktarı azalmıyor, değeri kayboluyor buraya dikkat). Fakat parayı yemeden biriktirirseniz, hem üzerine koyarsınız her ay, hem de bir miktar üzerinden alırsanız örneğin 750 lira gibi. Yarısını yiyip yarısını biriktirirseniz, çok fazla zarar ettirmez. Ama sizin anladığınız ya da sandığınız gibi maaşlı bir sistem gibi olmuyor. 5-10 senede paranızın değeri kayboluyor enflasyona oranla. Siz o paranın tamamını çekip yerseniz de paranız erir gider. Ama her ay üzerine koyarsanız veya o 1700 lirayı yemezseniz birikim gibi olur, ileri zamanda daha iyi kazanç sağlar para büyüdükçe... Umarım anlamışsınızdır.