ByFataLTR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar.
Birkaç tane internet sitem var. Bunları paravan olarak kullanıyorum. Sosyal medyadan paravana trafik çekip paravanlardan asıl siteye trafik sağlıyorum. Toplam 3-5 tane wordpress tabanlı diğerleri ise sunucuya hiç yük bindirmeyecek türden scriptler kurulu. Bütün sitelerim toplam günlük 5-15k hit alıyor. Şu anda 3 ayrı hosting firmasında hosting paketlerim bulunuyor. Ayrı ayrı yönetmesi zor olduğundan hepsini bir araya toplamak istiyorum.

Sizce VPS/VDS mi yoksa hosting mi tercih etmeliyim? Böyle bir soruya genel olarak cevabınız "tabi ki VPS/VDS" olacaktır. Fakat bildiğiniz üzere hosting paketlerinde Litespeed gibi çeşitli yazılımlar ile optimizasyon ve hızlandırma çalışmaları yapıyorlar. Ben VPS/VDS alırsam Litespeed lisanslı alma gibi bir imkanım olmayacak. Ayrıca hosting paketlerinde cPanel lisansını ücretsiz olarak veriyorlar. VPS/VDS'de bildiğim kadarıyla onu da satın almak gerekiyor.

Sitelerimden bu lisansları karşılayacak seviyede gelir elde etmediğimden bu kadar yükün altına girmek istemiyorum.

Sorum şu cPanel olmadan ve Litespeed gibi yazılımlarla optimizasyon çalışması yaptırmadan VPS/VDS kullanmak hata mı olur? Çok fazla yavaş olmaz mı sizce de sistem? Yoksa her halükarda hostingden avantajlı mı olur?

Son olarak VPS ve VDS ayrı şeylermiş. VPS'lerde cPanel kurulu olarak uygun fiyata alınabiliyor mu tıpkı hosting gibi? Yoksa VPS alsak bile ayriyeten cPanel lisansı mı almamız gerekiyor?

Not: Bilgim sınırlı olduğundan ötürü sadece Litespeed örneği verdim. Farklı alternatifleri olduğunu düşünüyorum. Burada kastettiğim şey genel olarak siteyi hızlandırmaya yönelik olan çalışmalar, yazılımlardır.
SSD Vds paketlerimizden yararlanabilirsiniz.Plesk panel yada Vestacp kurulumu yaparak lisans ücreti maliyeti ödememeiş olursunuz. Tüm vds paketlerimizde Paylaşımlı Firewall Hizmeti ücretsizdir. Bu da performansınızı etkiletecektir.

https://www.hostingsubesi.com/ssd-vds-vps/