İşin ne olduğu, zorluğu ve harcayacağım zaman ile emek önemli... Makale işi yapıyorum konuya göre fiyatlandırma yapıyorum. Üniversite öğrencisi ödev istiyor fiyatı ayrı, bir siteye SEO makalesi yazıyorum ayrı..

Şöyle birşey diyeyim... Tek hizmet dalında iş yaptığını düşünelim. Senin kafan rahat yaşaman için en az kaç para lazım...Diyelim ki 2000 TL... Günde kaç saat çalışabilirsin...Diyelim ki 5 saat... Ayda 22 gün çalışacağını düşünelim... 22x5 = 110 saat eder ayda çalışacağın... 2000/110 = 18.1818 eder yaklaşık olarak yapacağın iş saatte sana en az 19 TL kazandırmalı ki yaşayabilesin. Ben buna ilave olarak %25 iş bulamama, kriz dönemi vs için sigorta ekliyorum... 19 * %25 = 23,75 TL eder... Senin alman gereken saatlik ücret 23,75 TL'den aşağı olamaz bence...

Artık bundan sonra rakamları kendine göre hesapla Ayda kaç saat çalışırsın (minimum) , kaç para ile geçimini sağlarsın (minimum) ve % kaç sigorta seni işsiz kalınca 1 ay (en az) bakacak parayı kenara koymanı sağlar. Yazılım işi ile uğraşan adamsın matematiğin iyidir diye düşündüm.

İyi akşamlar