Merhabalar, php pdo da geliştirdiğim bir projem var ve sql tablo yapım şöyle;
ve şunu yapmak istiyorum listeletirken de kategori_ust de 0 değeri olanlar üst kategori olarak listeliyorum ve
kategori_ust sütununda eklenen kategorilerin idsini ekletiyorum alt üst kategori mantığım böyle ve yapmak istediğim;
kategori id si ile kategori ust eşit olanı adı ile listeletmek istiyorum. Yani örneğin sql de daire kategorisinin üstü emlak kategorisine bağlı ve ben bunu php kısmında nasıl listeleyebilirim GET'den değer mi almam lazım yoksa farklı bir mantığımı vardır listelemelerimi foreach ile yapıyorum örnek listelediğim kod;
<?php
//$sayac = 0;
foreach ($kategorilist as $cek) {
if ($_GET['kategori_id']==$cek['kategori_ust'] and $cek['kategori_ust'] >= 1) {?>
<li style="line-height: 27px;"><a href="kategoriler-<?=seo($cek['kategori_title'].'-'.$cek['kategori_id'].'-'.$cek['kategori_ust'])?>"><?=$cek['kategori_title']?></a></li>
<?php }elseif($_GET['kategori_id']==$cek['kategori_id'] and $cek['kategori_ust'] >= 1){
if ($cek['kategori_ust']==$_GET['kategori_id']) {
echo $cek['kategori_title'];
}
?>
<li style="line-height: 27px;"><a href="kategoriler-<?=seo($cek['kategori_title'].'-'.$cek['kategori_id'].'-'.$cek['kategori_ust'])?>"><?=$cek['kategori_title']?></a></li>
<?php }
}?>