Dereck adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
dediğinizi aynen bende yaşıyorum. eskiden boynumda kütleme olurdu sonra sizinki gibi olmaya başlamıştı. Kafamı sağa sola çevirdiğimde bile içten çıtırdamalar geliyor bu konuya gerçekten çok sinirlerim bozuldu ama sebebide belli. Bütün gün masa başında olmak. Son 2 yıldır spora ciddi anlamda ağırlık verdim ve şikayetlerim neredeyse bitti. Özellikle omuz ve trapez hareketlerinde boynumdan başlayıp omuriliğe kadar inen çıtırdamaları duyduğumda karıncalanmaları hissettiğimde tamam dedim ve bir daha sporuda bırakmadım. Eğer ciddi bir raddeye gelmediyse doktor moktor uğraşmayın spor yapın ve benim gibi masa başı işteyseniz çalışma saatleri esnasında daha fazla hareket etmeye özen gösterin. Bazen fırsat bulup iş yerinde spor bile yaptığım oluyor ama sakın ama sakın doktor tavsiyesi dışında probleminizi ilaçla falan kas gevşelticiymiş vb. çözmeye çalışmayın.
Tum boyun egzersizlerini her saat başı yapıyorum. Ilk gundeyim. Ağırlık kaldirma dedi. Zaten koşmak sıkıntılı. Her yerim ötüyor. Masa basi koltugumda bel desteği dik oturuyorum. Genelde her 10dk da bir oturduğum yerden de boyum egzersizi yaptigim oluyor.

Daha başka ne yapabilirim? Hangi hareketleri. Sporlari? Yüzmeye gideceğim. Yazıldım.. Bisiklet yasak değil mi?

bobbege adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam şimdi boyunuzu sağa sola çevirdikçe birşey sürtüyor gibi gelen ses artık bu boyundaki düzleşmeden kaynaklıdisk aralıklarında borluğun olmaması ve ufakta olsa birbirine temas etmesi. Bunakireçlenme başlangıcı diyen doktorlarda oldu. Boyun düzleşmesinin en ortaya yakın bir durumuna gelmişsiniz kulak çınlamanız başta sersemlik yoksa hızlı bir şekilde bir süre tatil yapın pc ve masa başı ve elde telefon bakma yatarak tv izleme gibi herşeyi bırakın. Bol bol deniz havuz dinlenin uyuyun. Stresiniz varsa buna çözüm bulun bu boyun düzleşmesinin en büyük sebebi stresin kaslarınıza etkisindendir. Omuzlarınızda kaslarınız sertleşmişse stresiniz üste seviyedidir ve bu düzleşmeyi beraberinde getirir. Sormak istediğiniz birşey varsa yazabilirsiniz ben 10 hastane 20 doktor gezmişimdir bu 5 senede.
Hiç çınlama olmadi. Bu kum sesi geliyordu. Ağrı yoktu. Boyun kaslarimi çalıştırıncaya kadar da fazla değildi. 15 gun sonra sinavim var. Kod yazdigim icinde projelerim bekliyor. Sinav haric diğerlerine zaten ara veririm ama evde ne kadar istirahat edebilirim? Yukarıdaki alintiladigim mesajı da okur musunuz? Ne yapabili4im?

Röntgenime baktınız mi? Anlıyorsanız ne kadar coddi. Bundan anlayan bir arkadasin yorumunu ilk mesajin en sonuna alintiladim. Onu da okur musunuz?

Bir kurtulsam diyorum.. Her gun spor yapardim. (ağırlık va dahil)