göndermiş olduğun jsfiddle örneğinde genişlik 200 yükseklik 200 ve adet 5 seçtiğimde 30X30 kutular oluşturdu.
sonra üzerine tıkladığımda yani click fonksiyonu ile yakalayıp index i mesaj olarak gösteriyorsun zaten,
click yerine dblclick olayını kullan. sonra o fonksiyonun içinde prompt ile değeri al sonra yeniden hesaplama fonksiyonuna gönder.
yeniden hesaplama fonksiyonunda da nasıl bir formül kullanacağını ben bilmiyorum ama hesaplama formülünden anladığım kadarıyla
yükseklik için 170 mm sabit bir değer var girilen değerden bunu çıkarıyorsun
genişlik için ise tahminimce soldan ve sağdan 15 mm ve aralarda da 5 mm olacak şekilde bir boşluk çıkarıp ona göre girilen genişlikten çıkarıp adete bölmüşsün.
değerleri değiştirdiğinde yapacağın hesaplamada bu biraz karışıklığa neden olacak gibi bence yükseklik değerini değiştirtmemelisin. sadece genişlik değerini alabilirsin. buradaaklıma birkaç opsiyon geliyor bunları sen bileceksin girilen değer diğer değerlerden genişlik olarak farklı olacak haliyle o kendi sırasında mı duracak yoksa başa mı alacaksın onlara karar ver ama hesaplama ile ilgili sana şöyle bir örnek yaptım.
function yenidenHesapla(index,deger){
var genislik= $("#genislik").val();
var yukseklik= $("#yukseklik").val();
$("#buraya #uyari").hide();
var adet= $("#adet").val();
var olcu = (adet-1)*5+30;
var genel= genislik - olcu-deger;
var cam= genel / adet-1;
var camyuk=yukseklik -170;
$("#buraya #detay").each(function(){
if($(this).index()==index) {
$(this).html(deger + "X"+camyuk);
} else {
$(this).html(cam+"X"+camyuk);
}
});
}
$("#buraya #detay").dblclick(function(){
var index =$(this).index();
var deger=prompt("genişlik giriniz");
yenidenHesapla(index,deger);
//alert(index);
});
hocam tekrar teşekkür ederim.
Belirttiğiniz Gibi formulü güncelledim fakat yapamadım. Normalde şöyle olması lazım
$("#buraya #detay").dblclick(function(){
var index =$(this).index();
var deger=prompt("genişlik giriniz");
yenidenHesapla(index,deger);
//alert(index);
});
function yenidenHesapla(index,deger){
var yukseklik= $("#yukseklik").val();
var genislik= $("#genislik").val();
var adet= $("#adet").val();
var olcu = (adet-1)*5+30;
var olcukalan=olcu+deger
var genel= genislik-olcukalan;
var cam= genel/(adet-1);
var camyuk=yukseklik-170;
$("#buraya #detay").each(function(){
if($(this).index()==index) {
$(this).html(deger + "X"+camyuk);
} else {
$(this).html(cam+"X"+camyuk);
}
});
}Şöyle olması lazım örneğin genişliği 3000 girdik toplam 6 adet yaptıgımız zaman sonuc 6 adet 491 çıkması lazım ve değer ölçüsü 300 verdiğimiz zaman formülü şu şekilde olması lazım
değer girilen 300 diğerleri 529 gibi çıkması lazım
(6adet-1)*5+30+deger
cıkan sonucu 5 bölüp değer dışında kalan adetlere yazmam lazım aslında formülü doğru yazdığımı düşünüyorum yukarıda fakat çalışmadı