joseph34 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar öncelikle konuyu anlatayım. Benim babaannem 103 yaşında ve benimle yaşıyor bakımı vs herşeyi ile ben ilgileniyorum. Geçen hastaneye götürdüm ve %95 engelli raporu verdiler öğrendim ki bu rapor sayesinde ötv siz araç alabilirmişim. İnternette biraz bakındımda herkes başka birşey yazmış kısaca şunları merak ediyorum.
1) babaanneme ben baktığım için onun raporu ile ben araç alabilir miyim?
2) bu raporla alınacak araç için bir sınır var mı
3) bazıları ötv siz araç alabilirsin bazıları ise ötv indirimli alırsın dediler doğrusu nedir ?

konu hakkında extra bilgi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız mutlu olurum.
Benim babamda görme engelli ve biz yaklaşık 2 yada 3 seferdir bu şekilde 0 araç alıyoruz.

1) Evet alabilirsin. Ancak araç senin üzerinde değil babaannenin üzerine olacaktır.
2) 250.000₺ ye kadar istediğin her aracı alabilirsin.
3) Aracın ötv tutarı tamamen kaldırılır.. Şuan devlet teşvik amacıyla %60 olan ötv'yi %35'e çekti. Fakat araç fiyatları düşmedi. Bunun sebebi %35lik devletin yaptığı indirimi fırsatçı araç firmaları doldurdu.

Aracı aldığında 5 yıl boyunca satamazsın. Satarsan ötvyi ödersin. Sadece engelli başka bir vatandaşa satabilirsin. Babaannen(Allah gecinden versin) vefat ederse tüm mirasçılarına kalır araç. Eğer mirasçılarla aranda bir husumet yoksa devrederler zaten. Birde engelli durumundan dolayı araca vergi vermiyorsunuz. Aklıma geldikçe yazacağım hocam.

Asilzade adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Araç sıfır olmak zorunda ve max 1.4 motor alabilirsiniz
Hocam yanlış biliyorsunuz. 20 motorda araç alabilir kısıtlama yok ancak 250.000₺ geçmeyecek.

Asilzade adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Araç sıfır olmak zorunda ve max 1.4 motor alabilirsiniz
Sizin söylediğiniz mevzuat değişeli birkaç yıl oldu. 1.6 motor'a kadar fiyat sınırı olmadan her aracı alabiliyorduk eskiden. Sonra 200.000₺ fiyat sınırı geldi ve istenilen her motor araç alınabilir denildi. Sonra 200.000₺ sınırı 250.000₺ çıkarıldı. Şuanda güncel durumda böyle...