Paypal Türkiye de kapandığından bu yana, Hollanda da yaşayan bir arkadaşın paypal hesabını kullanıyodum. Yani ödemelerimi onun hesabına alıyordum, arkadaşta benim Türkiye banka hesabıma ödemeyi gönderiyordu.
Bunu niçin anlattım söyliyim:
Bu arkadaşın paypal hesabı kurumsaldı. Bildiğin muhasebecisi vardı vergisini vs veren biri yani. Paypal 2 kez doğrulamaya düşürdü hesabını. Her seferinde doğrulamayı aştı. Çünkü illegal hiçbir durum yok ortada.
Sonra bir gün paypal hesabında yüklü bir miktar varken. Paypal bu hesabı kapattı ve ne yaptıysak bir türlü açmadı.
İnternette böyle çok olay var.
Kısacası söyleyeceğim şu; bende yurtdışındaki reklam firmaları ile çalışıyorum. Hepsinde alternatif ödeme sistemleri mevcut, çoğunda PAXUM var. Banka hesaplarına ödeme alabiliyosun. TR bankaları kabul etmiyorsa Payooner açıp orayı banka hesabıymış gibi gösterebilirsin oraya alabilirsin ödemelerini. Ama paypalı tavsiye etmem eninde sonun da elinde patlar kurduğun sisteme yazık olur.
-----
Ama illaki ben paypal yapıcam diyosanda VPN kullanma; çünkü sürekli farklı ip adresi olacağı için kesinlikle sorun çıkar. Alman lokasyonlu VPS al en azından ip adresin belli olur.