Merhaba,
Vergi mükellefi olup fatura keser hale geldikten sonra Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın yakın bir süre önce hayata geçirdiği sistemi ETBİS'e kayıt olmanız gerekiyor. ETBİS'e kayıt olabilmeniz için ise esnaf odası ya da ticaret odasından birisine kayıt olmalısınız.
Ek olarak bulunduğunuz bölgedeki Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne giderek İşletme Kayıt Belgesi almalısınız. Üretim/paketleme yaptığınıza dair. Bu kısım biraz yorucu ve uğraştırıcıdır. Çünkü belge için başvurduktan sonra, gıda söz konusu için işletmenize/deponuza gelecekler ve gerekli şartları sağlayıp sağlamadığınızı kontrol edecekler. (Lavabolarınız, krom nikel tezgajlarınız, üretim alanlarınız vb.) Sonrasında satışını yaptığınız ürünler için etiket kanununa göre etiketlerinizi hazırlayıp, onaylatmanız gerekiyor.
Ancak sadece sosyal medya üzerinden vs. düşünüyorsanız, halk arasındaki tabir ile 'çok göze batmadığınız' ve 'şikayet gelmediği' sürece herhangi bir sorun olmaz.

Gıda Tarım'daki yetkililere bizzat sormuştum. "Web sitelerini geçtim, vergi mükellefi bile olmadan satış yapan bir sürü Instagram hesabı var, bunlara nasıl yetişiyorsunuz?" diye. "Yetişemiyoruz" demişlerdi
İleriye yönelik düşünüyorsanız, üst kısımda bahsettiğim tüm eksiklerinizi tamamlamanızı öneririm.
Başarılar.
Merhaba arkadaşlar.
İl ve ilçemizde satılan yöresel ürünlerin satışını yapabileceğim bir web sitesi kursam bunun için sağlık bakanlığı vb. gibi yerlerden izin, belge vs birşey almamız gerekiyor mu?