Candede adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
oppo zaten çoğu telefondan iyi. ios ve android son amiral gemilerinden bahsediyorum. Her neyse konumuz bu değil. Dünyanın taklitçisi kopyacısı çin olarak bilinir ve bir çok fuara çin alınmaz. Ama çin'in ucuz iş gücünü bir anda dünyadan çektiğini düşün.

Günümüzde Amerika'da bir fabrika işçisi saatlik ücreti minimum 10-15 dolarken adamlar günlük 10-15 dolara çalışıyor bunu göz önünde bulundurun. Ki çin orta doğuile gayet hızlı bir şekilde ihracat yapıyor ev dekorasyonu kategorisinde ki ıraktan tek müşteri 10-15 milyon dolardan anlaşmalar yapıyor böyle zaten 100 firma var ki daha fazla bütün orta doğudan bahsediyorum. Sonuç olarak basit bir mantıkla
Çin iş gücü > trump'ın yaptığı erkeklikten.
Hocam huawei mi zarar görür Amerika mı zarar görür onu tartışıyoruz sen Çin in ucuz iş gücünden bahsediyorsun.
Ev dekorasyonu vesaire değil teknolojiden bahsediyoruz. Ortadoğulu adamlar bahçe çitini çinden alabilir ama ortadoğulu da olsa içinde youtube çalışmayan, facebook çalışmayan bir telefonu kimse almaz.

Bu arada kendin söylüyorsun Amerika ve Avrupa kendileri üretecek teknolojileri olmadığı için değil, Çin'de üretmek ucuza geldiği için Çin'den ithalat yapıyorlar. İsterlerse kendileri üretirler. saatliği 15 dolara çalışan adam yüzünden ürünlerin fiyatı artar. Ne olur? Fiyatlar artar, Enflasyon oluşur. Enflasyon bu adamların istediği bir şey zaten. Avrupa ülkelerinde enflasyon çok düşük olduğu için kıvranıyorlar.

WBmuHAfiz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
o uygulamaları buna uyarlayacaklarını söyleyerek cevap verdim zaten hocam soruna. kimse bu potansiyelden vazgeçemez benim kesin kararım.. ayrıca çin kapalı bi ekonomi vs. demişsinizde apple'ın bile neredeyse tüm tedarikçileri ve fabrikaları çin'de.. çinin sadece huawei'den gelecek gelirlere elini açmış bekliyor gibi tablo çizmişsin. dünyada ne kadar marka varsa ya çinden parçaları tedarik edip, birleştiriyor ya da direk çin'de ürettiriyor. hiç sevmem ama şu görünen bir gerçek, çin hem nüfusu hem de sürekli gelişen teknolojisiyle abd vs.'ye fark atacak. çin savunucusu gibi görünmeyelimde, ben olaya gerçekçi oalrak kendi gözümle bakmaya gayret ediyorum. artık bunu daha da uzatmaya gerek yok, aynı şeyleri farklı örneklerle vereceğiz, herkes kendi fikrini korumaya devam edecek. zaten yukarıda da söylediğim gibi herkesin aynı fikirde olması beklenemez. benim öngörüm böyle, seninki farklıdır..
Hocam hala aynı şeyi söylüyorsun. Türkiye'ye S400 alacak diye CAATSA ile tehdit ediliyor.
Amerikanın Düşmanları ile Mücadele Yasası. Trump Huawei Amerika'nın düşmanıdır derse, Amerikan ticaret bakanlığı huawei'nin ve huawei ile iş yapan ticaret yapan tüm şirketlere yaptırım uygular. Paralarına el koyma, varlıklarını durdurma vesaire. Yani o şirketler gidip çinliye uygulama yapmazlar korkudan. Çünkü büyük uygulamaların çoğunun merkezi zaten Amerika.
Böyle bir ihtimal varken, ortam bu kadar gerginken Çin'den kazanmayı umduğunpara için elindeki Amerikan ve Avrupa müşterisini kaybetme riskine girer misin?

Sen benim yazdıklarımı hiç okumamışsın. Çin gelişen tekonolojisi ile falan diyorsun. Çin teknoloji geliştirmiyor. Sistematik olarak teknoloji çalıyor. Eğer batılı ülkeler bilişim ve haberleşme teknolojilerinden Çin teknolojisini çıkarmaya başlarlarsa Çin'in gelişim falan göstermediğini anlarsın. İnternet hızı ile Çin'in teknoloji ivmesinin beraber yükselmesi zaten işin özeti.

Çin bu işten zararlı çıkar. Çünkü müşteri ile inatlaşan tüccar zarar eder.