Hocam, biz niye turist gelsin diye debeleniyoruz?
Neden bu ülkenin insanı bir otele gidince sevinmiyoruz da yabancı turist gelince seviniyoruz?
Çünkü yabancı turist almanyanın rusyanın ekonomisinde üretilmiş bir parayı gelip harcar ülkedeki para artar.
Çünkü kendi ülkenin içindeki gelişimin o ülkenin ekonomik gelişimi kadardır.
Çünkü aynı evin içinde bir birine mal satan bir aile zenginleşemez.
Zenginleşmek için gelişmek için aile dışına yani yurt dışına mal satmak zorundasın.
Çin'de istediği gibi at oynatabilir. Çünkü orada zaten google yasak, youtube yasak.
Çin kendi dili ve alfabesi ile içe kapalı bir ekonomi orada zaten huawei oppo meizu xioami belli bir rekabet içinde.
Google ve Apple'ın huawei'ye program yazamazsınız yoksa sizi marketten atarım dediği bir program atarsan at diyebilir mi?
Whatsapp Instagram Facebook un, google androidi kesti işler sıkıya girerse daha ileri gider, microsoft marketinde huavei tabletleri kaldırdı.
Yani Huawei satıcı, Amerika ve Avrupa alıcı.
Alıcı almaktan vazgeçtiğinde alıcı mı zarar görür satıcı mı?
Sana bir soru sordum yanıtlamadın.
İçinde whatsapp, gmail, facebook, instagram, google haritalar, youtube çalışmayan bir telefona 2000 lira verir misin?
o uygulamaları buna uyarlayacaklarını söyleyerek cevap verdim zaten hocam soruna. kimse bu potansiyelden vazgeçemez benim kesin kararım.. ayrıca çin kapalı bi ekonomi vs. demişsinizde apple'ın bile neredeyse tüm tedarikçileri ve fabrikaları çin'de..

çinin sadece huawei'den gelecek gelirlere elini açmış bekliyor gibi tablo çizmişsin. dünyada ne kadar marka varsa ya çinden parçaları tedarik edip, birleştiriyor ya da direk çin'de ürettiriyor. hiç sevmem ama şu görünen bir gerçek, çin hem nüfusu hem de sürekli gelişen teknolojisiyle abd vs.'ye fark atacak. çin savunucusu gibi görünmeyelimde, ben olaya gerçekçi oalrak kendi gözümle bakmaya gayret ediyorum. artık bunu daha da uzatmaya gerek yok, aynı şeyleri farklı örneklerle vereceğiz, herkes kendi fikrini korumaya devam edecek. zaten yukarıda da söylediğim gibi herkesin aynı fikirde olması beklenemez. benim öngörüm böyle, seninki farklıdır..