Hocam, biz niye turist gelsin diye debeleniyoruz?
Neden bu ülkenin insanı bir otele gidince sevinmiyoruz da yabancı turist gelince seviniyoruz?
Çünkü yabancı turist almanyanın rusyanın ekonomisinde üretilmiş bir parayı gelip harcar ülkedeki para artar.
Çünkü kendi ülkenin içindeki gelişimin o ülkenin ekonomik gelişimi kadardır.
Çünkü aynı evin içinde bir birine mal satan bir aile zenginleşemez.
Zenginleşmek için gelişmek için aile dışına yani yurt dışına mal satmak zorundasın.
Çin'de istediği gibi at oynatabilir. Çünkü orada zaten google yasak, youtube yasak.
Çin kendi dili ve alfabesi ile içe kapalı bir ekonomi orada zaten huawei oppo meizu xioami belli bir rekabet içinde.
Google ve Apple'ın huawei'ye program yazamazsınız yoksa sizi marketten atarım dediği bir program atarsan at diyebilir mi?
Whatsapp Instagram Facebook un, google androidi kesti işler sıkıya girerse daha ileri gider, microsoft marketinde huavei tabletleri kaldırdı.
Yani Huawei satıcı, Amerika ve Avrupa alıcı.
Alıcı almaktan vazgeçtiğinde alıcı mı zarar görür satıcı mı?
Sana bir soru sordum yanıtlamadın.
İçinde whatsapp, gmail, facebook, instagram, google haritalar, youtube çalışmayan bir telefona 2000 lira verir misin?
oppo zaten çoğu telefondan iyi. ios ve android son amiral gemilerinden bahsediyorum. Her neyse konumuz bu değil. Dünyanın taklitçisi kopyacısı çin olarak bilinir ve bir çok fuara çin alınmaz. Ama çin'in ucuz iş gücünü bir anda dünyadan çektiğini düşün.
Günümüzde Amerika'da bir fabrika işçisi saatlik ücreti minimum 10-15 dolarken adamlar günlük 10-15 dolara çalışıyor bunu göz önünde bulundurun. Ki çin orta doğuile gayet hızlı bir şekilde ihracat yapıyor ev dekorasyonu kategorisinde ki ıraktan tek müşteri 10-15 milyon dolardan anlaşmalar yapıyor böyle zaten 100 firma var ki daha fazla bütün orta doğudan bahsediyorum. Sonuç olarak basit bir mantıkla
Çin iş gücü > trump'ın yaptığı erkeklikten.