Huawei kendi işletim sistemini yapsa kim takar çinlilerden başka?
Android'i android yapan işletim sistemi değil, o işletim sistemi ile gelen 3rd party uygulamalar.
Android in ios ile yarışabilmesinin sebebi ikisinde de whatsapp olması, ikisinde de youtube olması, ikisinde de google maps olması...
androidden ya da ios tan whatsap viber instagram facebook google google maps youtube çıkar bakalım.
koca iphonlar bile çöpe gider.
Çin kendi kendine satacağı bir telefon yapabilir.
Ama 3rd party uygulamalar olmadan başka ülkelerden kim alır o işletim sistemini?
İşletim sistemine kim neden program yazar?
Para kazanmak isteyen programcılar.
Admob olmadan, market olmadan nasıl para kazanacaksın?
Amerika çin işletim sistemine program yazanların programlarını apple stor google marketten atarsa ne yapacaksın?
Kim çinliye program oyun yazar?
Bu işle hüsranla sonuçlanır.
Önemli olan işletim sistemi yazmak değil, bu işletim sistemi neyi destekliyor.
Gmailine giremediğin bir telefonu satın alır mısın?
dünyada 7 kişiden biri çin'de yaşıyor hocam. kendi pazarı yeter derken boşa demiyoruz. işletim sistemini geliştirdiğinde bu büyük kitleye ulaşmak için herkes uygulamasını uyarlar emin olabilirsin. ayrıca sen uygulamanı ios'ta yayınladın, android'de kaldırırım, hos'da yayınladım ios'tan kaldırırım vs. gerçekçi değil. adamlar arama amotorunda nasıl google çelme taktı ve baidu kullanıyorsa, bu iştede kendileri karlı çıkacaktır bana göre. herkes aynı fikirde olmayabilir, senin için batış süreci olabilir ama ben çin hükümetininde huawei'ye daha fazla yardım edeceğini ve bu süreci atlatmasını sağlayacağını düşünüyorum. diğer yandan çin rusya'nın emrinde, putinin sözündne çıkmıyorlar. yandex ile de işbirliği yapabilirler bazı konularda, bu olaya sonunda ben abd'nin zararlı çıkacağını düşünüyorum. haa bu arada keşke konuda geçen ülkeler gibi bizimde böyle telefon üreticilerimiz olsaydı da, kendi ürünümüzü değerlendirseydik ya da arama motorumuz..