Kimse anlamamiş arkadaşi ya, 1 kişi hariç herkes de Türkiye'den bahsetmiş. Yahu adamın sitesi amerikalılara açık. Sitesi ingilizce bir site. Türk ekonomisiyle alakası yok amerikanın. Bari ben de şansımı deneyip bir örnek vereyim.

Bakın şimdi;
Benim bir ingilizce sitem var. Tamamen amerikalılar için açtım. Siteye Türkiyeden giren yok. Hep amerikalı. Dolayısıyla amerikalı şirketlerin reklamları yayınlanıyor. Amerikalı bir şirket diyelim ki 0,50dolar TBM ile reklamını yayınlıyordu 2015 senesinde. O zamanlar "1 dolar = 3tl" diyelim. Bir amerikalı benim sitemde reklama tıkladığı zaman ben 0,50x3= 1,50 tl kazaniyordum 2015 senesinde. Şuan 2019 yilindayiz ve amerikali şirketler hala 0,50 dolar veriyor TBM'ye. Ama bizde dolar 6tl oldu. Yani benim bir tıklamaya 0,50x6= 3tl kazanmam gerekiyor ama ben hala amerikalilarin reklamlarindan 1,5tl kazanıyorum. Aynı sektör ve ve aynı reklamlardan hem de. Amerikalilar da krize girip 0,50 dolar olan tbm'yi 0,25 dolara mi düşürdü yani? Hayır tabi ki. Adamlar kriz yaşamiyor.

Arkadaş bunu anlatmaya çalışıyor işte ve ben de aylardir bunu düşünüyordum. Arkadaşa da hak veriyorum. Şuan google adsense amerikadaki reklamverenlerden 0,50dolar tbm alıyorsa bize bize 3tl vermek yerine 1,5tl veriyor.

Not: Adsensnin kendine aldığı payı hesaba katmaya gerek yok. O zaman da 1,5tl'den 1tl verir. 3tl'den de 2tl verir yani yine 2tl vermesi gerekirken 1tl vermiş olur. Şimdi çıkıp da adsense'in kendine aldığı komisyonu hesaplamamişsin diyenler olmasın.