Backlinkcigeldi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Belirli bir sektöre özgü basit seviyede makale diyorum benim size yazdığım kompleks cümlelerden dem vuruyorsunuz hocam benim İngilizcem var zaten fakat ben senelerdir liseden beri içindeyim. Her şeyim İngilizce dinlediğim müzik, izlediğim film, takıldığım siteler vs.. fakat sıfırdan başlayacak biri basitçe grammer kurallarını hallettikten sonra yukarıda açıkladıgım sekilde devam ederse rahatca basit düzeyde makale yazabilir.

Ek olarak su da var bizim insanımız üşengeç ve sözlük kullanmasını bilmiyor. Olusturulan anlamsız cümlelerinasıl sebebi de grammerden ziyade bu zaten. İng-Türkçe sözlükle olmaz bu iş İng-İng sözlüğe de bakacak ki kelimeleri saçma sapan yerlerde kullanmasın neyse bir makalede kullanılacak kelime sayısı sektöre indirgendiginde çok çok düşüyor. Zaten arkadaşın sitesi Pinterest tarzı bir site anladıgım kadarıyla. Görsel ağırlıklı sitelerde ütopik makalelere ihtiyaç yok. Basit düzeyde 100 150 kelime yeter de artar bile.

Ek olarak evet dil bir yetenek işidir fakat gerekli çabayla herkes ögrenebilir. Size tavsiyem karşınızdaki kişinin dil seviyesini ne bilip bilmedigini bilmeden önyargıyla cümle kurmamanız. Konu ben değilim konu bilmeyen arkadaşlar
Forumda bir dil grubu kurabilirsiniz yönetimin izniyle. Neyin nasıl olacağını bilemiyorum ama bu konuda çok ihtiyaç var. Buradaki gençler donanım-yazılımdan anlıyorlar ama ingilizce bilmeden bazı şeyleri aşmaları mümkün olmuyor. Off topic bölümünde ingilizce paylaşımlar yapılabilir veya büyük şehirlerde R10 üyelerine yönelik indirimli kurslar düzenlenebilir. Teşekkürler güzel yorumlarınız için.