Selamun aleykum hocalarim.
Ne zamandir içimde dert olmuş durumu sizlere açmak istiyorum.
Ben birseyler yapmaya calisirken yada birseyler ogrenmeye çalisirken çok nadir yardim gördüm kendim arastira aratira birseyler ogrendik yada ogrendik saniyoruz konu bu degil. Ben boyle zorluklar gorunce ayni zorlugu baskasi cekmesine dayanamiyorum yardimci olmak ona yol gostermek istiyorum ve suçlu oluyorum yada değer bilinmiyor. Ben facebook olsun genel forumlar olsun yardim guruplarina ve paylaşimlarini takip ederim. Bildigim varsa yazarim buraya kadarda problem yok.
Problem bir alanda lafta uzman olan insanlara yardimci olmaktan uzak kisiler. Nasil yani ?. Şoyle yaşadigim yuzlerce ornekten birkacini anlatayim anliyacaksiniz
Bir bayan fotograf makinesi almayi dusundugunu kendisi gezigi yerler cekecegini soylemis ve oneri istemis. Benim yaptigim oneri ise çoğumuzun ayni hevesle alip evde yatan makinesi oldugu icin arkadas dedim. Bu isin ticaretini yapmaycaksiniz profesyonel bir cekime ihtiyacinizda yoksa normal bir telefon alin hem telefonunuz yenilenmis olur koca makineyi herzaman yaninda tasimak zor ama bu benim.şahsi dusuncem. Konuyu soran arkadasda tesekkur etti bir makine almayi kafaya koydugunu soyledi. Sonra birtane arkadas cikip bu isi bildigini kanitlamak amaciyla bana yok pc de resim iyi cikmaz yok cikti aldiginiz zaman resim kalitesi duser vs yarim sayfa bana cevap yazmis yazinin sonunda bir makine onerisi de yok amac benim amac kendisi birsey yapmayip yapilan a b. atmak. Verdigim ozet cevap ben zaten grafik tasarim isiyle ugrasiyorum gerek cekim tasarim yapiyorum bu dediklerini biliyorum ama suan kimin evinde resim albumu var ?. Kim resimlerini cikartiyor. Herkezin albumu ya telefonu yada sosyal medya adresi. Zaten sosyal medyada resim kalitesini yerlerbir ediyor ve en son dedim bu isden anliyorsunuz birtane kamera onerin arkadas a dedim. Yok cevap yok
Biri biryerde imei ile birsey anlatmis. Biride altina imei ne demek vs yazmis bende kisaca anlattim basit sekilde telefoncunun biri gelmis sen bu isi cok biliyorsun diyor. Ya canimin ici sen uzmansin o zaman yardim et millete el at. Yok anca b. atarlar.
Bu son anim olsun degilse bitmez bunlari anlatmak. Bir cocuk yaklasik 16 17 yaslarindadir yazmis bir link atmis 2.000 tl disi oyun bilgisayari ici boslardan sonra bu nasil yada zula oynamak icin bir oyun bilgisiyari onerirmisiniz. Onceden tecrubeliyim ya yazmiyorum herseye bu m. atlamasin diye. Baktim 2 gun olmus soru sorulali kimse yazmamis bende kendisine soyle dedim almisken iyi bir guncel bir bilgisayar almasini oyunlarin surekli gelistigini falan soyledim. Oda bana ne onerebilirsin drdi. Bende 1060 ti ekran kartli i5 nesil biraz eski gibi 2.800 civariydi bir kasa onerdim. Cocuk tesekkur etti. Sonra hemen biri yazmis o nebicim bilgisayar vs. Neymis zula icin basit bir sistem gerekiyotmus onun icin o sistrme gerekyokmus la adam 1 sayfa yazmis ama sonunda gene birsey onermemis b. atma. Bende dedim biliyorum oyle bir sistem gerektirmedigini zaten cocugun bir bigisayari var bunu yrni alicak sonra dandik bir sistem alip sonra tekrar oyuna gore sonra tekrar almasin diye onerdim vs yazdim. Yok bilmeden konusmayalim da yok soylr boyle ya yeminle yuz yuze olsam doverdim heralde. Dedim kardesm ne alsin o zaman yaz o kadar biliyorsun yok cevap yok
Beni gercekten boyle mal insanlar uzuyor. Icimde bu ukteydi sizinle paylaşmak istedim. Bu işin çözümü basit en iyisi birsey oğrendin mi birsey buldun mu demiyecen kimseye ama onuda biz yapamiyoruz. Hayirlisi bakalim