öncelikle her ne kadar haketsede iş yerini ifşa etmicem. yaklaşık 8 yıldır e-ticaret yöneticiliği yapıyorum. profesyönel seviyede de e-ticaret ve kurumsal siteler yapıyorum.

herneyse bu firmada ağustos ayında işe başladım. ilk 4 ay maaşı geç ve yarım yarım yatırdılar (ayın ortalarına doğru tamamı yattı). işten çıkacağımı ve bu şekilde geçinemediğimi söyledim. 2 çocuk ve 40000 tl kredi borcum var.

çocukların doğumu, hastalıkları, giderleri, ekstra benim bilgisayar giderlerim evde bozulan elektronik eşyalar (iphone kullanmıyoruz) derken 5 sene sonunda an itibari ile 40000 tl'lik kredi borcumuz çıktı.

çalıştığım iş yerine gelince benim maaşım son 4 aydır gününde yatıyor. aldığım maaş 3500 tl. yol parası verilmiyor. yemek normalde mutfakta çıkıyor ama ramazan olduğu için mutfak kapalı ve yemek parası verilmiyor. mutfakta oruç tutmayanlar malzeme alıp yemek yapıyoduk onu da yasakladılar. tabikide geçinemeyeceğimiz için akşama kadar yemek yemiyorum. günlük 15 liralık dışarıdan yemek yesek haftada 6 gün x 15tl x 4 dersek 360 lira yemek, 205 lira aylık akbil tutuyor. yani kısaca bana kalan 2935 tl. giderlere gelince 1750 kira, 600 civarı fatura ve 1480 tl kredi ödüyoruz. eşimde çalıştığı için kıt kanaat geçinebiliyoruz.

ön edit : çocuklar olduğunda dolar 2.30 civarındaydı. asgeri ücrete bile geçinilebiliyordu ve kiramız 800 tl idi.

tekrar iş yerine dönecek olursak. çalışma saatleri sabah 8:30 - akşam 19:00. cumartesi sabah 8:30 - öğlen 14:00. sigorta asgeriden yatıyor. geçen hafta babannem hastalandı (88 yaşında) hastaneye gitmek için 3 gün senelik iznimden istedim uzaktan bağlantı ile siparişlere bakacağımı söyledim ve aldığım cevap burada e-ticaretten anlayan yok izin veremem o kadar gün oldu. babamla nöbetleşe gündüz o gece ben yanında kaldık. tabikide gündüzleri ayakta uyudum.

işe ilk girdiğimde ayda 30 - 40 kargo yapan firma benden sonra günde 30 - 50 arası sipariş çıkartmaya başladı buna rağmen her gün neden satışlar az lafını yiyorum.

buraya bunları yazarak formatı biraz düdükledim kusura bakmayın ama yazacak başka bir yer bulamadım. 1 aydır iş arıyorum ülke durumu malum. bilgisayarın açıp kapama tuşunun yerini zor bulan adamlar sürekli işimi sorgulayıp mobing seviyesinde davranışlar sergiliyor. normal şartlarda çalışsam bir şekilde göz yumardım ama geçimimi bile sağlamayacak bir ücrete günde 10 buçuk saat çalışınca insanın sinirleri fazla fazla geriliyor. sizinde tavsiyenizi bekliyorum.