Hiç marka sahibi olmayan arkadaşlar özgürlükten dem vurmuş.
Aman ne güzel rekabet böyle olur demişler.
Bir tane özgün marka yaratın, tanıtmak için biraz para harcayın da göreyim sizin özgürlük anlayışınızı.
Bekara karı boşamak kolay...

Marka, kendisini yaratan firmanın fikir hakkıdır ve bu şekilde bir marka başka bir reklamda faydalanılmak amacıyla kullanılmamalı.
Başka marka ile kıyaslayarak kendi ürününü satmaya çalışan adam diğer markanın tanınmışlığından faydalanıyordur.
Bu marka neden tanınmış marka? Çünkü çok reklamı yapılmış, çok beğenilmiş, çok satılmış çok tavsiye edilmiş.
Ve tanınmış marka ortaya çıkana kadar belirli bir zihinsel ve finansal emek harcanmış.
Bu tarz reklam kampanyaları asalak reklam kampanyalarıdır.
Kendi reklam ve kampanya ile pazar payını arttırmak yerine, diğer marka ile kıyas yaparak onun bugüne kadar harcadığı reklam bütçesinden faydalanıyordur.
Yiyeyim Discordu. Kim biliyor discordu ama Skype ve Teamspeak bilmeyen yok gibi.
Yani eleman diğer markaların değerinden hırsızlık yapıyor.

Örneği şöyle vereyim.
Bu herşey çok özgür olsun diyen arkadaşların satış konularının altına satış konusu açayım ve nicklerini belirterek şu nickli arkadaştan daha iyi iş yapıyorum daha ucuza satıyorum diyeyim.
Tepkileri ne olacak?
Ya da senin iş yerine geleyim, Ali işten çok anlamıyor becerisi yetersiz, beni işe alın ben çok daha becerikliyim diyeyim mi?
Markayı kendiniz olarak düşünün.
Babanızın Urfa kebapçısının yanında dükkan açayım, cama kocaman pankart asayım "Yandaki Kebapçının eti nereden aldığı belli değil, bizim etlerimiz sertifikalıdır." diye.
Buna da evet diyecek misiniz?