@Vectonom; dayağın savunucusu olmadım hiçbir zaman hatta çocuğa atılan dayaktan ziyade toplumda şiddetin en dik şekilde karşısında duran biriyim. Sadece eskiden dayak cennetten çıkma idi anamızdan babamızdan çok dayak yedik onlar bizden daha çok yemişlerdir eminim. O zamanlar öğrencinin öğretmenden dayak yemesi anormal durum değildi aksine ailelerimiz etide kemiğide sizin derdi. Sonuç ne oldu gün geldi rencide olduk gün geldi incindik ama yine şiddet eğilimli olmadık, saygısızlık etmedik duruşumuzdan ödün vermedik. Öğretmen anne babanın çocuğu olarak dayakla büyüdüm sorsalar 3 katı daha dövselermiş iyiymiş derim. Evladım dayak yese yine aynı şeyleri dermiydim evet hak etti ise kararında atılan dayağa gıkım çıkmaz.
benim demek istediğim dayağın savunucusunuz değil öyle bir yazmışsınız ki dedim yani cümle yanlış anlaşılmaya müsaitti fakat toplumda şiddetin en dik şekilde karşısında duran biriyim ile evladım hak edip dayak yese gıkım çıkmaz zıt kutuplar. şiddetin haklı yönü olduğunu düşünmüyorum. şiddetin bir şeyin çözümü olduğunu düşünmüyorum. en azından fiziksel şiddetin. çünkü her şeyin bedeli vardır. hapse atmak bile şiddet sayılabilir fakat hapse atmazsanız toplumda suçlar normal karşılanır ve sonrası mağlum. fakat çocuk istiklal marşı okunurken güldü diye yada bahçede top oynarken camı kırdı diye yada kolidorlarda koştu okul malına zarar verdi diye fiziksel şiddet uygunlanmamalı. bak sen bunu yaptın cezası da şu denilip uygun bir ceza verilmeli. mesela kolidorda koşan birisine o kolidor temizletilebilir. yada özellikle eğitimcilerin üzerine düşünüp oluşturulacak ceza listesine göre davranılabilir.
amacım kırmak yada sözlü kavga etmek değil sadece görüşünüze karşılık görüşümü belirtmek.