Merhaba öncelikle herkese.
Bir form var doldurduğumuzda sadece formu seçen kişiye mail gönderiyor. Ben birde formun altına checkbox ekledim o kutucuğa bastıklarında listedeki tüm kişilerede bilgilendirme maili gidecek . Yani kutucuğa basıldığında hem "seçilen kişiye mail " hemde "tüm listedekilere" mail gidecek. Ben tek tek kodlarımı paylaşayım.
Form kodu.
<form role="form" method="post" action="?ekle">
<div class="form-group">
<label>Proje Adı</label>
<input class="form-control" name="adi" type="text">
</div>
<div class="form-group"> // bu divde "seçilen kişi" belirleniyor.
<label>Personel Seç</label>
<select name="depo">
<?php
$depocek=mysql_query("select * from depo");
while($depoSirala=mysql_fetch_array($depocek)){
echo "<option value=".$depoSirala[0].">".$depoSirala[1]."</option>";
}
?>
</select>
</div>
<div class="form-group">
<label>Proje Açıklaması</label>
<input class="form-control" name="skodu" type="text">
</div>
<div>
<label><input method="get" action="?basla" type="checkbox" name="basla"/> Tüm personel kadrosunu bilgilendir.</label> // buda tüm liste için checkbox
</div>
<button type="submit" class="btn btn-danger">Kaydet </button>
</form>Seçilen kişi için mail fonksiyonum normal bir fonksiyon.
Tüm liste için ayrı bir mail fonksiyonu oluşturdum. O fonksitonda aşağıda. mail.txt de bulunan maillere mail gönderiyor.
ob_start();
$basla = $_GET["basla"] ? $_GET["basla"] : 0; // Kaçıncı sıradan başlayacağını belirtiyoruz.
$limit = 5; // Burada kaç tane maile göndericeğini belirtiyoruz.
$bekle = 2; // Burada kaç saniye bekleyeceğini belirtiyoruz.
$konu = "xxx sistemine ilgilendirme projesi eklenmiştir. Lütfen ineleyiniz."; // Gelen mesajın konusunu burada belirtiyoruz.
$mesaj = "<b>xxx - Sistem Bilgilendirme</b>"; // burada mail içeriğini yazıyoruz.
$ustk = "From: LUFER Metal Bilgilendirme<noreply@xxxx.com>n"; // Buradan Gönderen adı yer alıyor. buraya Örnek Phpkf Ekibi Gibi yazabilirsiniz.
$ustk .= "X-Sender: <noreply@xxx.com>n"; // Gönderenin Gönderdiği adresi belirtiyoruz.
$ustk .= "X-Mailer: PHPn";
$ustk .= "X-Priority: 3n";
$ustk .= "Return-Path: <noreply@xxx.com>n"; // buraya aynı mail adresinizi yazınız.
$ustk .= "Content-Type: text/html; charset=iso-8859-9n";
if($dosya = (fopen("mail.txt",'r'))){ //mail.txt dosyası oluşturun ve içeriğine alt alta mail adreslerini ekleyiniz.
while(!feof($dosya)){
$satir = trim(fgets($dosya,50));
if($satir != "") $mail[] = $satir;
}
fclose($dosya);
for($i=$basla; $i<$basla+$limit; $i++){
if($mail[$i] != ""){
echo $mail[$i]."<br>";
mail($mail[$i], $konu, $mesaj, $ustk);
}
}
echo "<br>Gönderilen $basla, ".($basla+$limit)." arası toplam ".($basla+$limit)." mail. ";
if(count($mail) > ($basla+$limit)){
echo "Kalan ".(count($mail) - ($basla+$limit))." mail.";
header("refresh: $bekle; url=mail.php?basla=".($basla+$limit)); // Sayfayı yenıle
}
}else {
echo "Hata: Dosya bulunamıyor.";
}Yani benim istediğim. Formda bulunan checkbox'a tıklandığında bu 2. fonksşyon çalıssın tıklanmadığında çalışmasın.