1) Bir kişi kedisi bir karar almış ve bu kararını yerine getirebilmek için yapması gerekenlerden bahsetmiş ama insanlar karşısındaki insanın kararına saygı gösterip ona (verebilecekleri cevap varsa) vermek yerine akıl verme, kararından çevirme yolunu seçmiş.

2) Ortada tüp bebek tedavisine devam edeyim mi bırakayım mı diye bir soru yok! Soru şu; Benim biraz acil bi şekilde 9-10 bin civarı bi para kazanmam gerek. bunun için hangi yöntemleri tavsiye edersiniz?
Bu soruya cevabı olan varsa yazsın. (Ben şahsen bilmiyorum bilsem yazarım.)

3) Herkes bi ezber tutturmuş Kendiniz zor geçiniyorken neden bebek istiyorsunuz? Kardeşim senin yarın sabaha çıkma garantin var mı? Ben 99 depreminde bir gecede sıfırlanan ne zenginler gördüm, duydum! Hayatta Her şeyi planlayarak mı yaptınız? ya da her şey planladığınız gibi mi gitti? Her kararınızı mantık üzerinden mi verdiniz?

4) Bir de "yok bebeğin şöyle masrafı olur böyle masrafı olur, geçinmekte zorlanırsınız" tayfası var. Kardeşim zahmetsiz rahmet olmaz. Ne olur dışarda daha az yemek yersin, cep telefonunu 2 sene daha fazla kullanırsın, evdeki bayatlamış ekmekleri atmazsın da yeniden kullanmanın yolunu bulursun vs. Bugün bize normal gelen pek çok şey 20-30 sene öncesinde çok lüks olan şeylerdi. Ve pek çoğu da vazgeçilemeyecek şeyler değil. Mesela biz hiç mama kullanmadık! Kimseye de tavsiye etmem! İlk 6 ay yalnızca anne sütü. Sonra ek gıda. Sonra bebek masraflı oluyor!
Günümüz annelerinin, doktorlarının vs. kolayına geliyor mama. Ver mamayı hemen doysun bebek geç git! Bebek 2 kere emmekte zorlandı diye hemen mama veriyorlar. Sonra bebek emmeyince annenin sütü azalıyor. Çocuk doymuyor. Sonra tekrar doymuyor diye mama! Doktoru hemşiresi, çok bilmiş komşu teyzeleri de marifetmiş gibi "mama ver mama ver" diye tutturuyor! Uymayın onlara!

5) 3 yaşında oğlum var. yaklaşık 2,5 senedir de işsiz olduğum için ben bakıyorum. İlk sene bez masrafı ve aylık doktor kontrolleri haricinde ekstra masrafı olmadı. Kıyafetti şuydu buydu zaten kendine de yaptığın masraflar! Ondan sonrasında hiç öyle ekstra maliyetleri oldu denemez!

6) Çocuk ne iyi giysiler giyince ne iyi yemekler yeyince iyi insan olur. Yoksa zenginlerin çocukları hepsi melek olurdu. Çocuk anne-baba sevgisi görünce, ahlaklı dürüst anne babayı örnek alınca iyi insan olur.

Sonuç: kardeş burada saçma sapan konuşanlara takılmayın. Allah gönlünüze göre versin. Siz elinizden geleni yapın. Rabbim de yardımcı olur inşallah size....