Yazdığınızdan anladığım kadarıyla "çocuk yapmalı mıyız sizce?" diye sormamışsınız. Bu durumda mantıken pek çok çoğumuz yazdıklarımızla hadsizlik etmişiz zira son karar elbette sizin ancak aynı hadsizliğe ortak olup müsaade ederseniz ben de konu hakkında bir kaç satır bir şeyler yazmak istiyorum.
Öncelikli olarak inançlardan tamamen bağımsız olarak, aynen diğer arkadaşların da belirttiği gibi çocuğu veren Allah rızkını da verir bakış açısı tamamen hatalı. Şayet öyle olsaydı dünyada sürünmekte olan çok sayıda çocuk olmazdı. Mesela bizim evimizde 1.5 senedir çalışan 4 çocuk annesi bir hanım var. Çocuklarından yüzlerce kilometre uzakta, onların karın tokluğu adına ve tepelerine bir çatı yaptırabilmek için çalışıyor maalesef ve inanın çok çok iyi bir insan. Cehaleti dışında hiç bir kusuru yok desem yeridir ancak ne yazık ki tüm bu iyiliğine rağmen çocukları rızkı ile gelmemiş.. ancak diğer yandan da 2 çocuk sahibi bir insan olarak, çocuk isteyen bir aile için bunun ne kadar önemli olabileceğini bu arzusunun ne denli kuvvetli olabileceğini de tahmin ediyorum. O yüzden kesinlikle çocuk yapmamalısınız denilmesini de çok acımasız buluyorum. İçinde bulunduğunuz şartlar itibariyle her ne kadar biraz bencilce bir davranış da olsa, o çocuk henüz dünyaya gelmeden ve maddi sıkıntılar sebebiyle çocuğun üzüldüğü zamanları görmeden önce bunu size kim ne kadar anlatsa da tam olarak anlamanızın mümkün olmadığını da biliyorum ancak yine de size önerim çocuk yapmamanız değilse de, en azından biraz daha kendinizi toparlayana kadar ve bir nebze daha iyi ekonomik şartları stabil olarak sağlayana dek arzunuzu ertelemenizdir.
İlaveten; "ne kadar kazanırsanız kazanın masraflarınız da ona göre artacaktır o yüzden zaten çocuk yapmak için hiç bir zaman yeterli kazanç diye bir şey yoktur" gibi bir mantık da tamamen hatalı. Evet kazançla doğru orantılı olarak masraflar artıyor bu bir gerçek ve insanların alıştıkları standartlardan düşmesi de elbette çok zordur ancak vazgeçilebilecek ve vazgeçilemeyecek masraflar olduğunu da unutmayın. Çocuğunu koleje gönderebilen bir aile gönderemeyecek duruma geldiğinde bu durum o çocuk için bir süreliğine son derece yıkıcı olabiliyor ancak her şeye olduğu gibi buna da alışılıyor ancak devlet tarafından ödenmeyen isteğe bağlı rota virüsü ya da menenjit aşılarını yaptıramadığınız zaman o durum kolejden devlet okuluna geçmeye, mercedesten inip lineaya binmeye benzemiyor maalesef.
Hakkınızda hayırlısı olsun ve son karar sizin ama ben en azından 2-3 sene daha ertelemeniz yönünde size öneride bulunmak isterim tekrardan. Bu süre zarfında tam zamanlı bir yerde çalışarak bir miktar birikim yapabilirsiniz ve eş zamanlı olarak uzun vadede de olsa düzenli gelir elde edebileceğiniz bir internet sitesi sahibi olabilirsiniz. Böylece hem borçsuz hem de daha fazla bir aylık gelirle bebeğinizi kucağınıza alır ve tadını da bir başka çıkarırsınız.
Öncellikle iyi dilekleriniz icin Allah razı olsun. Çok güzel icimizdekileri ve düşüncelerimizi dile döktünüz. Erteliyoruz ancak başka bir sorun çıkıyor. Belki de bunda da bir hayır vardır.
Belki de haklı olabilirsiniz ama artık ramazan sonrası tekrar deneme kararı aldık.
Eğer ki amaçları miza bu seferde ulaşamaz isek umudumuzu kaybetmeyiz tabi ama bir kaç sene daha bekleyeceğiz.
Hocam naçizane fikrimi söyleyim bende sağlık problemlerim nedeniyle ne yazik ki çalışamıyorum ama keşke çalışabilsem diye hep diyorum.eğer imkanınız varsa kesinlikle çalışın en azından kafanız rahat olsun..Evet internetten para kazanabilirsiniz güzel bir sektör bulursanız fakat googlenın saçma güncellemeleri ve büyük otoriter newsli siteleri ben bu saatten sonra aşağı indireceğini düşünmüyorum o nedenle ya newsli sitelerin girmediği bir sektör bulacaksınız ya da yabancı diliniz var ise yabancı site açacaksınız diğer türlü ekmek çıkması cok zor.ben bile zamanında ne güzel para alıp aileme yük olmuyordum bitirdi Google herşeyi şimdi ayda 200-300 zor alıyorum hele bu ay onu bile alamadım kesinlikle üstüne basarak diyorum NEWSLİ BÜYÜK HABER SİTELERİNİN BULUNDUĞU SEKTÖRLERDE site açma boşa kürek çekersin tavsiyem yabancı site biraz dil bilgin varsa yok ise Türkçe ama kimsenin girmediği bir sektörü bulmak.Artık site işlerini öldürdüler maalesef Google içine etti çoğu şeyin güncellemelerle.İNŞALLAH Paranızda artar çocuk sahibide olursunuz ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN.
Allah razı olsun. Sağlık durumunuz çok şükür iyi
Çalışmaktan hiç kacmadik çalışmayı düşünüyorum tabiki de. Ama tedavi süresinde bu strese girmekte istemiyorum.
Sektör olarak dil yabancı dil yok maalesef Türkçe olarak fikirde bulunabilir misiniz. Tabiki de en çok bildiğin sektör diyebilirsiniz ama gelistirebilecgimm bir sektör öneride bulunabilirseniz çok sevinirim.
Durumunuz zor. Allah yardımcınız olsun. Devir zor. Ne desek gg.
Allah razı olsun iyi dilekleriniz icin.