Arkadaşlık konusunda nasihat vermeyi severim çünkü bu işin kurdu oldum diyebilirim.

Bak güzel kardeşim yaşın genç hayata ilk adım atacağın anlar. Ben de senden aşırı büyük sayılmam ama arkadaşlık namına çok güzel dersler aldım. Gerek sanalda gerek gerçek hayatımda.

Hani derler ya dost iyi günde belli olur diye. Yardım ettiğin arkadaşın senin gerçek dostun olduğunu anlamamış. Böyle insanlarla çok fazla zaman kaybetmeyeceksin önüne bakacaksın. Arkadaş sevgili gibi değil yeri doldurulabilecek bir şey.

Ben kardeşimi kaybettim. O gece kimin gerçek kimin sahte dost olduğunu anladım. Henüz lisede tanıdığım toplasan 3 yıllık arkadaşlarım 1 ay boyunca evimin önünden gitmedi. Gerçek arkadaşım bunlar dediğim 10 - 12 yıl tanıdığım insanlardan baş sağlığı bile almadım. Cenaze evimin önünden geçip beni görmesine rağmen bile baş sağlığı dilemeyen insanlar oldu.

Ha iyi ki dilememişler diyorum. Şimdi kimin dost kimin tost olduğunu çok iyi biliyorum. Bu dediğim çocuklar canımı istesin düşünürsem namerdim.

Bu forumda da çok fazla arkadaş edindim. Bu diyeceklerim bazılarının kulağına küpe olsun. Kimsenin ismini vermeyeceğim rencide olmasınlar diye. Para istemeden işini gördüğüm de oldu, işime durumu iyi değil diye ortak ettiğim de oldu, parası yokken para verdiğim de oldu her birinden tekme yedim. Beraber aynı şeyi savunduğum ama çocuk gibi davranışları yüzünden arkadaşlığımızın bozulması sonrası kin tutar gibi ayağımı kaydırmaya çalışan nankörler de oldu. Bunların yanı sıra henüz 3-4 ay tanıdığım ama gözü kapalı 4-5 haneli paraları ihtiyacım olduğunda gönderen arkadaşım da oldu. Ama bunlar hep tecrübe işte. Zaman gösteriyor ve burada en önemli faktör sensin. Ayırt edebilmeyi iyi bil. Kimin dost kimin tost olduğunu gör.

Ayrıca insanın en iyi arkadaşı kendisidir. Başkalarına değer vermekten önce kendine ver. Kendini geliştir önceliği kendine ver. Daha fazla mutlu anların daha az mutsuz anların olacağını göreceksin.