ZekiOzl adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar merhaba,

Yabancı (Türk Olmayan) birisi ile evlilik hakkında fikirleriniz nedir? İyi yada kötü tarafları ?
Şimdi sana kendimden örnek vereyim. Abd'de bi kız arkadaşım vardı 6 - 7 ay kadar beraberdik, sonra niyetimi söyledim oda olumlu bakıyodu fakat aile tutucuydu. Bunların ailede din kültürü var, agnistik var katolik var eniştesi yahudi falan bir ben müslüman. Velhasıl tanıştık aileyle falan başlarda güzeldi fakat çocuk konusu olunca işler değişti. Erkek olursa sizin kültürünüzde sünnet varmış dediler onumu yapacaksınız. Dedim elbette sünnet olacak. Ama dediler biz vaftiz ettirecez içimden dedim yaparsınız yaparsınız dediler ileride konuşulur bunlar falan kapattılar konuyuda niyetleri belli. Sonra hatunla biz ayrı eve çıktık dedik evlenmeden bi yaşalayım bakalım.

Şimdi yemek konusundan tutun aklına gelebilecek hemen her konuda kültür ve yaşayış farklılığı var. Sabah ben uyandığımda kahvaltı yapmadan ne olursa olsun dışarı çıkmam, 20dk erken uyanırım o kahvaltıyı yaparım. Hatun sabah uyanıyor kahve içmeden ayılamıyo, salak saçma gevrekler yada hindistan cevizli donut yiyor. Kahvaltı hazırlamayı öğrettim beceremedi, yemek yapmayı biliyor ama çok farklı yemekler ağzım burnum kayıyor yerken, dedim zamanla öğretirim ama bir türlü 3 ayda beceremedi. Dedim alırsak bunu aç kalacaz yada ben yapacam hep belli.

Yaşayacağın ülkeye göre kadınların ilişki durumları farklılık gösterir, bizim bazı eyaletlerde kadınlar tek eşliliğe inanır öyle biri buldunmu problem yok ama bazıları çok eşlilikten yana. Gavat olman lazım ki bunu kabul edesin. Eski sevgilisi arayacak gece görüşelim buda gidip 1 saat vereyim geleyim diyecek Ama düzgün birini bulursan elbette evlen. Ben evlenmedim pişmanda oldum sonra evlenmiş, onun eskiden görüştüğü sonradan konuşmadığı arkadaşıyla yazışırken bi anda kaptırdık kendimizi TR'ye geldi kaldı şimdi onunlayım busefer sorun çıkmazsa evlenirim.

Sen evlenince ailelerde evleniyor kültür farkı çok fazla yemek özellikle problem, aşılmayacak şey değil, herkesin görüşüdür ama din önemli benim için başkası beni bağlamaz, müslüman olmayı ikna edebilirsen elbette daha güzel ama dinine saygı duyupta bırakabilirsin. Ben bırakmam

Hangi ülkeden evlilik düşünüyosun, bizim ülkemize getirme sen oraya git, en azından 3 - 6 sene arası bi yaşarsan vatandaşlık hakkın olur. İngiltereyse hiç gitme 18 senede vatandaşlık alıyosun o iş yaş