Denizim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Genelde modemler 9-12volt 1amper (9watt yada 12watt saatte) güç kullanırlar. Modeminizi tam bilmediğim için 12volt olarak varsayalım.
Saatte 12wattx24saat=288watt günlük tüketim yapar. 50watt monokristal solar panel yeterli olur.
Depolama için akü kullanacaksınız. 288watt/12volt=24amper depolama için akü gerekir. 40amper almanız yeterli olacaktır.
Solar Şarj Cihazı ile panel = akü = güç çıkışı alırsınız.
Solar şarj cihazı 60-100TL
Akü piyasada 150-250TL
Solar Panel Monokristal 250TL civarındadır.

UPS güç kaynağı almanız daha mantıklı olur bu durumda
Abartılı Olmuş Biraz 12w Çeken Modem Sayısı Oldukça Azdır Bilginize.
10amperli liion akü ile ben geceleri aydınlatmamda ve modem sürekli açık telefon şarjları. bağlı hiçde 40 amperlik aküye ihtiyacım olmadı bittiğine dahi daha rast gelmedim.

Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ortalama Aylık Tüketiminiz:
6.72 kWh
3.61 TL

Toplam Yıllık Tüketiminiz:
80.64 kWh
43.34 TL

Kısacası, bir modem için 4 yıllık amortisman sürecinde bu ekipmanlar gereksiz olur.
Güneş enerji sistemleri çok uzun yıllarda amorti yapan fakat amorti sürecine geçtiğinde kâr sağlayan bir sistemdir.
Bir evin bütün elektriğini güneş enerjisinden sağlamadığımız sürece böyle bir girişim saçma olacaktır zannımca.
Sadece Modem Değilde Misal Tüm Aydınlatmayıda katıp Bir Proje Yaparsanız Daha Çabuk Amortisman Sağlayacaktır.

alico adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle bu tarz paylaşımlardan dolayı teşekkür ederim.
Uzun yıllardır düşündüğüm bir konu güneş paneli ile elektrik üretimi , sizden ricam video konusunda malzemelerin nereden temin edileceği vb. gibi kısımlarıda açıklama kısmına ve buradada paylaşırsanız bir çok kişinin bu elektrik üretimi konusunda teşvik edilmesine vesile olursunuz.
İlgilendiğiniz İçin Asıl Ben Teşekkür Ederim. Videoların AltındaLinkler Mevcut. Kanaldaki Diğer Videolardada Diğer Ekipmanların Tanıtımı ve linkide mevcutur. Husisi olarak istediğiniz ürün varsa buradandapaylaşabilirim.