Çok yanlış bir mantık hatası. Evli değilim ama çevremde bu mantık ile evlenen çok tanıdığım var. Kendilerini geçindiremiyorlar üstüne üstün bir de çocuk yapıyorlar hatta bazıları 2-3 tane yapıyor. Allah rızkıyla beraber verir düşüncesiyle hareket ediyorlar. Daha sonra harıl harıl sağdan soldan para arıyorlar masraflara yetişebilmek için. E başından belliydi zaten sizin durumunuz yoktu ne diye bu topa girdiniz ki?
Güzel şeydir çocuk sahibi olmak, her aile ister anlıyorum ama çocuğun açısından bakın olaya. Geçim sıkıntısı olmayan bir ailede mi dünyaya gelmek isterdiniz yoksa kıt kanaat geçinip domatesi bile tane ile alan bir aileyle mi? Objektif bakarsanız geçim sıkıntısı olmayanı seçeceğinize eminim. Herkes öyle ister.
Kendinizi zor geçindirirken bir de çocuğun başını yakmanın hiç lüzumu yok. Bu kadar çocuk heveslisiyseniz önce geçim problemini halledip daha sonra tekrar deneyebilirsiniz.
Bu arada eşiniz çalışıyormuş, sizin bir hastalığınız falan mı var? Neden fiziki işte çalışmıyorsunuz yani? Yarı zamanlı işlerle yürümez biliyorsunuz. Gündüzleri tam zamanlı işte çalışıp geceleri internet işleriyle ilgilenmenizi öneriyorum bir hastalığınız yoksa eğer.
'Çocuğu veren rabbim rızkını da verir' mantığı bu ülkenin en büyük problemi. Çocuğu sadece yemek yiyen, oynayan, ağlayan bir varlık olarak görmemek gerekiyor. Bir şekilde karnını doyururuz düşüncesi yüzünden gelişemiyoruz maalesef. Ebeveynlerin görevi çocuklarının karnını doyurmak değil onu yetiştirip geleceğini inşa etmesini sağlamaktır. Eğer bunu şu an yapabileceğinize inanıyorsanız sorun yok ama yazdıklarınıza göre şu an içinde bulunduğunuz durum karanlık gelecekle ilgili somut bir ilerleme de görünmüyor gibi. Dünyaya bir birey getirirken bunun sorumluluğunu yerine getirebileceğimize emin olmak gerekiyor. Ama dediğim gibi bizim ülkemiz bu konuda ne yazık ki arpa kadar yol gidemiyor.
Evlendikten sonra 4 yıl boyunca eşime yardım etmek için tam zamanlı AVM 'de çalıştım. Son 1 yıldır ise tedaviden dolayı mecburen evdeyim. Tam zamanlı çalışmamamın sebebi ise tedavi sırasında oluşacak streslerden uzak durmak için.
4 yıl boyunca düğün borcumuzun tamamını , ev eşya giderlerimizi çok şükür beraber bitirdik. 1 yıldır ise eşim tek çalışınca zorlanıyor şartlardan dolayı.
Belki çocuk sahibisiniz belki değilsiniz ancak bir çocuğun ilk günden son güne kadar neler isteyebileceği ne tür zorluklar ile karşılaşabileceğimizin farkındayız.
Hangimiz dünyaya gelirken ailemizi seçebildik. Bana iyi bakabilir bana kötü bakar diyerek.
Çocuğa güzel gelecek demişsinizde bu zihniyetle düşünürsek 20 sene sonra çocuk yapmak çocuk olmayacak o zaman. Çok kasıyorsunuz bazı şeyleri.
Türkiye gibi bir ülkede bebek varken bile ek iş yapılacak iş çok. El işi yapılıp satılır. Bebek bakımı üzerine bakarkenki tecrübelerinizi makaleye döküp güzel dille güzel fiyatlara satılır. Siteleri kısa değil uzun vadelik yaparsınız.
Bende askerden dönüşte evleneceğim e paramız yok diye evlenmeyek mi ?
Sözüm konu sahibine eğer bir bebeğiniz olursa beni arkadaş listenize ekleyin r10dan ben dediğim gibi Ekimden geleni yapacağım.yardım değil iş olarak yapacağız ama. Elbet çıkar birkaç iş beraber kazanırız.
Bir kere şu forumda olumlu konuşan insan olmaz mı anlamadım. Benim gibi 5-6 kişi daha çıkarsa size aylık 750-1000 tl ek gelir olur.çokta ağır iş verilmez zaten. Gün gelir ben zora düşerim sizler destek olursunuz. Karamsar olmayın sizde eşinizde. Nasipte varsa olur yoksa olmaz. Parada öyle. Nasipteyim gelir.
Hayırlısı olsun hakkınızda.
Allah razı olsun. İnşallah birşeyler ile yola başlayıp devam etmek gerekiyor .