Alıntı
Maalesef bunun farkındayız her ikimizde. Allah'ın izni ile çocuğu veren rabbim rızkınıda verir. Gelir sağlamak kastınız birikim yapıp ev araba alıp bunlar ile güzel hayat geçirmek değildir. Evladımızın giderlerini karşılayabileceğiniz çok iyi biliyorum eşimin. Bizim sorunumuz tedaviye gidecek paranın toplu olarak biriktirip tedaviye başlamamız sıkıntı
Siz daha iyi bilirsiniz ama sanırım tam olarak farkında değilsiniz.
- Tüp bebek ile ikiz olma ihtimali çok ama çok yüksek.
- Asgari ücret diyorsunuz ben bunu sizin için 2.000 olarak yuvarlıyorum ve en
dip fiyatlardan size kaba taslak hesap yapayım.
- Mutfak gideri : 400 çocuk gelince 550 ortalama 1 yıl sonra 750 TL ( bebek gıdaya başladığında )
- Fatura tel, net, elek, su,d.gaz : 400 TL ( kışın belli olmaz ama çocuk var en az d.gaz 250 - 300 TL )
- Hastane git gel aylık : 200 TL ( yakın bir konum olarak hesapladım, bunu içinde s )
- Ev kira ise : 400 TL ( konumu ve yeri bilmiyorum dip olarak hesap yapıyorum )
- Aylık ilaç vb tedavi masrafları : 150 TL
- Aylık bebek bezi masrafları ( günde 3 olarak hesapladım ) : 150 TL
- Çocuğunuza yapacağınız ek masraflar : 250 TL ( bunun içinde kıyafettir, ek vitamin vs'dir yada özel bir durumdur özel hastaneye gitmişsinizdir gibi )
Ben çıkamadım bu işin içinden 2.000 tl param bitti. Çocuğun ikiz olma ihtimalini göz önünde bulundurursak hepten bakttık.
Allah kolaylık versin bu millete. Çocuk yapmak için çocuk yapmak fikrine anlam veremiyorum. Rızkı veren Allah'tır tamamda aklı verende Allah'tır.
İnsan kendini neden bile bile çıkmaza atar anlam veremiyorum, güzel huzurlu rahat bir hayat yaşamak varken dünyaya bir çocuk getirip kıt kanaat yaşamak mantıklı gelmiyor.
BU YAZDIKLARIMI SADECE SİZİN İÇİN DEMİYORUM. 2 YILLIK EVLİYİM 9 BİN TL EŞİMLE BERABER EVİMİZE GİREN NAKİT VAR AMA BENİM CESARETİM YOK ÇOCUK YAPMAYA NEDEN Mİ ?
ÜLKEDE HER AN HERŞEY OLABİLİR PİYASA ALLAK BULLAK INSAN KENDI ONUNU GOREMİYOR Kİ ÇOCUĞUNUN ÖNÜNÜ GÖREBİLSİN.
BENİM CESARETİM YOK SİZİN VARSA HELAL OLSUN.
ALLAH ACİL ŞİFA VERSİN EŞİNİZE ÇOK GEÇMİŞ OLSUN. UMARIM DİLEDİĞİNİZ HAYATI YAŞARSINIZ.