Merhabalar,
Binamızda bulunan kabloların çok eski olmasından kaynaklı ve zaman aşımına uğraması oksitlenmesi gibi durumlarlardan dolayı cat6 kablomu yeniden değiştirmek istiyorum. Normalde aldığım hizmet 100mbps modem üzeriden dsl günlüğünde max alabileceğim 80 mbps olarak görünüyor modeme giren ise 66 mbps civarlarında ama birden farklı internet hız sitelerimde yaptığım testlerde ise benim kullanabildiğim hız 35 - 40 mbps aralığında. Bugün telekomdan arkadaşlar geldi ve bina altındaki kutudan daireye gelen kabloyu takıp çıkarttılar o arada internet gitti daha sonra geldiğinde ise test yaptım hemen ve hız testinde sonuç 60 mbps yi gördü. Buradan şu sonucu çıkardım kabloyu değiştirirsem en az 80 mbps belkide 100 mbps bile görme ihtimal var. Bu yüzden ca6 kablosunu değiştirmeye karar verdim. Kabloyu bina içinden geçirme şansımız yok. O yüzden dışarıdan daire alıcam ve hava koşullarından illaki etkilenecek ama bir şekilde koruyarak yapacağım. Ortalama 20-40 mt kablo gitmesi gerekiyor. Yapmışken iyi olsun dedim o yüzden sizlerden CAT6 kablo markası önerilerilerinizi bekliyorum.
İyi forumlar.