teknohaberci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Uygulanabilir ancak sürdürülemez. Unutma hayatın boyunca günü 4 yumurta ve yarım kilo yoğurtla geçirmeyeceksin. Protein diyeti yaptığın belli. Kardeş protein diyetlerinde proteinin sınırı yok. Çok aç bırakıyordun bünyeni. Erkek adam günde 700 kaloriyle duramaz. Yazıl ediyorsun.

Hep derim kilo vermek kolay ancak zayıf kalmak zordur. Protein miktarını artır. Yaz geldi mevsim sebzelerinden tüket. Patlıcan vücutta mıknatıs gibi beraber giren yağları toplayıp atar. Patlıcan, fasulye, marul, pazı vb. Sebzeleri çok kullan.

Ha bu lafımı dinlemezsen 2 sene sonra konu açarsın 135 kilo oldum diye. İnsan metabolizması çok vefasız. Bugün 40 kilo ver. Çok değil 1 sene sonra bi bakmışsın 30u çoktan gelmiş. Gençken kolay. Yaş gidince eyvah eyvah.

Sen bu ablanı dinle. Sürdürülebilir bir diyete geç. Az yeme. Asla vücudunu açlıkla terbiye etme. İntikamı acı olur.
Çok haklısınız bu yazdığım liste ilk bir ay için belirlediğim diyet şuan diyet proğramımı değiştirdim tabikide kilo vermeden ziyade yeme alışkanlığımı değiştirmeye çalışıyorum gurme gibi adamım herşeyi abartılı şekilde yerdim tavsiyeniz için teşekkür ederim

Kizilay adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
öncelikle paylaşımınız için çok teşekkürler.
yaptığınız programı okudum aldığınız kaloride baya düşük peki

tansiyon düşmesi, bitkinlik vs olmadımı hiç?

birde gözümden kaçtı yada göremedim spora her gün mü gittiniz?
Merhaba hocam tansiyon düşmesi vs hiç yaşamadım sadece ilk zamanlar spor yaptığım günlerde hipoglisemiye girer gibi oluyorsum ondada bahsettiğim günlük 3 hurma istikamı o anlar için kullanıyordum düzeliyordu. Bitkinlik halsizlik hiç hissetmedim sebebini yaptığım çalışmanın karşılığını alıyordum haftada 1 tartılıyordum her çıktığımda tartıya düşüş görüyordum psikolojikmen dinç tututordu açıkcası. Spor günlerini yazmamışım haftanın 4 günü gitmeye çalışıyorum hocam pazartesi çarşamba cuma cumartesi sabah aç karnına gidiyorum spordan2 saat önce ve sonra hiç bir şey yemiyorum

bilgicinitr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam adsense hikayesi gibi olmus biraz.
Insan diyete baslayinca sinirli oluyor allah yardimcin olsun
Haklısınız hocam gelişi güzel açıklayıcı bir şekilde yazmaya çalıştım sinir konusuna gelince o bende zaten hep var olan bir şey malesef.

Grafik38 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selamlar, 2,5 sene fitness geçmişim oldu.

Tasarımcıyım ve gün boyu bilgisayar başındayım.
125kg idim başlarken, 4-5 ay sonrasında 85 kg'ya düştüm.

Sizin bahsettiğiniz gibi birden kesmedim her şeyi. Canım çok istediğinde ağzıma atıyordum tatlı, hamur vb.
Endomorf vücut anatomisine sahibim, biraz bakarsanız eğer kilo almam çok kolay ve vermem çok zor.

Vücudunuz bir süre sonra kendini duruma hazırlayacaktır. 1 haftayı günlere böldüm ve şöyle bir sistemim vardı;

Pazartesi : Göğüs + Kanat + sırt + 1 saat kardiyo.
Salı : Sadece kardiyo.
Çarşamba : Ön kol + arka kol + 1 saat kardiyo
Perşembe: Sadece kardiyo.
Cuma : Omuz + Bacak + Kardiyo. (Bacak olduğu günlerde ilk olarak kardiyo girmenizi öneririm.)
Cumartesi : Sadece kardiyo
Pazar : Tatil

2 haftada 1 gün kendime izin veriyordum. İstediğim yemek ve tatlıları fazla abartmadan yiyordum.

Diyet olarak da ;

Sabah 4 yumurta (1 sarı - 4 beyaz) + Öğle arası 350 gr tavuk göğsü (haşlanmış veya zeytinyağı ile ızgara) + akşam ise evde çıkan yemeğe göre ekmeksiz yarım tabak yiyordum.
Bunlara ek olarak öğün aralarında acıkırsam meyve tüketiyordum.(Ağırlıklı Elma ve Nar)

Bu program sonunda 4 ay kadar kısa bir sürede istediğim vücuda sahip oldum ve bir süreden sonra iş ciddiye bindi.Sağlam bir şekilde antremanlar geçirmeye başladım.

Umarım faydam dokunmuştur, iyi forumlar
Hard bir liste hocam 6 gün spor eşim boşar beni 4 güne yayılmış şekilde yazabilirseniz denemek isterim hocam

Stores adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Benimde kilo problemim var. En büyük sorun ise içecek. İce tea kola VS sürekli içiyorum. Bunun yerine koyacak bir şey gerekiyor sadece. Bunları bıraksam kilo vereceğime inanıyorum çünkü yemek aburcubur VS konusunda fazla tüketimim yok. Sadece şu şeker şurubu olan icetea kola gibi lanetleri çok içiyorum. Onunda nedeni sigara. Sigarayı bırakmam lazım sanırım o içecekleri bırakmam için.
senle aynı her gün 1 lt kola içerdim yanında hamburger büyük boy patates olmadığı günler haricinde dürüm yemekleri 1 lt kola tatlı kola 1 aydır ağzıma vurmuyorum şimdi light dahil.

Majespicks adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aktif spor yapıyorum bende hepimiz gibi bilgisayar başı durumlarından dolayı zamanında çok fenaydım
Tabi Kayseriliyle evlenmenin etkileri de vardı Malum seviyorlar hamur işlerini, yedik babam yedik zamanında...
+20 kadar fazlam vardı. Akabinde kendim araştırarak bir program yaptım ve şu an HULK gibiyim.

Neler yapıyorum onları aktarayım belki esinlenen olur;

1.) Öncelikle bu iş tamamen kısa/orta ve uzun vadeli olarak değerlendirilmesi gerek bir süreç.
2.) Kısa vade de hevesle çok efor harcayacak ve az yiyeceksiniz muhtemelen bunu yapmayın
3.) Neden derseniz buradaki amaç orta ve uzun vadede uygulanabilir bir sistem kurmak olması gerekiyor.
4.) Aksi takdirde çabuk demoralize olur veya yaşam tarzından dolayı bırakmak zorunda kalabilirsiniz.
5.) İlk yapılması gereken kesinlikle hamur işlerini ve kahve+çay eşliğinde alınan şekeri hayattan çıkarmak.
6.) Bunun sporla falan da çok ilgisi yok un ve şeker zaten kafadan kanseri de tetikleyen hücre yapısını bozan tehlikeli maddeler
7.) Un ve şekeri hayatımızdan çıkardıktan sonra vücudun dengesi 1 hafta içerisinde düzelir. Ve ödem atmaya başlarsınız.
8.) Bunun haricinde FAST FOOD Pizza, Burger King, Mc Donalds falan gördüğünüz yerde arkanıza bakmadan kaçıyorsunuz. Asla ama asla bulaşmıyorsunuz.
9.) Ev yemeklerinden de hiçbir şekilde korkmayın, dilediğiniz kadar yiyebilirsiniz. Tabi Makarna ve Pilav yine kategori dışı.
10.) Karbonhidrat konusunu 1 ay sonra yeniden hayatınıza sokabilirsiniz, ama ilk etapta uzak durmanız gerekiyor.
11.) Neden derseniz sonuçlta spor yapan bir vucudun karboya ihtiyacı olacaktır. Protein gerekli enerjiyi vermez.
12.) Ama önce buradaki hedefimiz ödemden kurtulmak ve metobolizma hızını yükseltmek.
13.) Şimdi hazır havalarda düzeliyorken, beton şehirde yaşamayanlar için en güzel şey açık havada yürüyüştür. 45-60 dakikalık sabah yürüyüşleri sizi sizden alacaktır.
14.) Sabah uyanınca sade Türk kahvenizi için ve her hangi bir şey yemeden kendinizi sahile, parka vs atın. Kahve metabolizmayı hızlandırır bu açıdan önemli..
15.) Yürüyüş bittikten sonra 4-5 yumurta, 10 zeytin mutlaka içeren kahvaltınızı yapın. Süt ürünleri şişirir bu sebepten tavsiye etmiyorum.
16.) İyi peynir bulabilirseniz güzel mayalanmış, yiyebilirsiniz iyi gelecektir.
17.) İşe başladığınız zaman özellikle strese bağlı abur-cuburdan kesinlikle kaçın. Ceviz/Fındık/Badem/Kayısı çekmecenizde olsun acıktıkça 2-3 tane ağza atabilirsiniz.
18.) Masa başında kronometreyi kuruyoruz, her 30 dakka da bir bardak su içiyoruz. Her 1 saatte de hafif ayaklanıp yürüyoruz.

Şİmdilik bu kadar yazıyorum. İlk etapta fitness, crossfit falan bu detaylara girmiyorum.
güzel tavsiyeleriniz için teşekkür ederim hocam