2 ay önce windows uzak masaüstü vds için açtığım konuda bana teklif verdiler uygun geldi kiraladım.

Sunucu performansı ve uptime olarak bir sorun görmedim ama destek olarak zayıf olduklarını gördüm.

Başımdan geçen iki olay oldu destek gerektiren.

Öncelikle destekleri yavaş işliyor;

Birincisi windows parolasını unuttum, ben kolay geri alınabilicek olduğunu düşünmüştüm lakin sunucuya toptan format attılar, yöntemi budur belki ama ortalama 7 8 saat sürdü bu süreç.

Format sonrası 6 çekirdek 8 ram makineyi 1 çekirdek 2 gb ram yapmışlar, bende sonradan fark ettim, telafi amaçlı 1 gün eklediler yinede sağolsunlar.

En son yaşadığım ve iptal nedenim ise sunucudan herhangi biryere bağlanırken sıkıntı yok ama rusya lokasyon nereye bağlansam sıkıntı yaşıyorum.

Yandex diskimde bütün sunucularıma kurduğum bir dosya var ortalama 500 mb , kesinlikle indiremiyorum 60 kbps ile çekiyor, aynı dosyayı google cloud 2 saniyede indirebiliyor.

sunucudan rusya lokasyona speedtest yapıyorum 1 mbps çıkıyor.

Durumu canlı chatten yazdım, burası satış öncesi dediler, destek bildirimi açın dediler. açtım 5 saat olmuş cevap yok canlı chate bağlandım aldığım cevap bu şekilde.

Alıntı
x bey yani rusyaya safece bizim sunucumuzda sorun olmasi hic olasi bir olay degil fakat genede ben ve diger arkadaşım cevap vermek istemedik bulent beyde baksin sonuca diye fakat sabırsız bir bekleyisiniz olacak ise cevaplayalim

Alıntı
Boyle birsey soz konusu değil rusyaya yavas baska ulkeye hızlı gibi bir olay olmayacaktır

Diyelimki oldu bunu nasil bir çözüm olmasini beklemektesiniz
Beni müşteri olarak iptale iten olay.

1- Satış öncesi chatten 1 dk içinde cevap alabilirken, destek bildiriminden 5 saatte cevap alamamak. Bu sektör için 5 saat gayet uzun bir süreç.

2- "Diyelimki oldu bunu nasil bir çözüm olmasini beklemektesiniz" cümlesi gerçekten üzücü, ben müşteriyim problemim bu mantıklı cevabı ve çözümü siz sunmalısınız.

sonuç olarak ücret iadesi teklif edildi.

Özet olarak: fiyat performans, uptime olarak iyi bir firma, destek konusunda yetersiz benim gözümde.