Huawei istese saf android kullanır Play Store koymaz içine Çin'de yaptıkları gibi. İsteyen dış kaynaklardan bir şekilde Play Store ve diğer uygulamaları kurabilir telefonuna yine. Bunda bir sorun yok, lisans iptal edilmesi demek içinde Google Play ve Google uygulamaları olmadan kullanıcıya sunulacak olması demek oluyor. Ama dedigim gibi onları kurmak çok basit telefonlara. Asıl kendi işletim sistemlerini çıkartıp da telefonu öyle piyasaya salarlarsa kendi ayaklarına sıkmış olurlar. Çünkü o işletim sistemi Android ya da iOS olmadığı için yine Google geliştiricileri kendi servislerini o işletim sistemine kodlamayacaklar. WhatsApp Instagram vs. geliştiricisi facebook olduğu için o işletim sistemine kod yazmazlarsa nasıl çalışacak? Windows Phone'lardaki instagram olayını hatırlayın. 5 yıl instagram uygulaması yoktu o telefonlarda, ikona dokununca tarayıcıdan açılıyordu. Bunda da mı öyle yapacaklar? Androidi bıraktıklarında Çin dışı ülkelerden satın alımları %90 daha az olacaktır. Çindekilere satışa devam çünkü orda bildim bileli google hizmetleri yasak ve kullanılmıyor.