Ucube adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Eminim bir çok kişi benim gibidir

bir işe girişeyim, bir projeye başlayayım 3 gün ve ya bilemedin 5 gün sonra bırakıyorum yapmak içimden gelmiyor,
  • Kişisel blog kurayım dedim, günde 1 yazı girmişim ve 4 gün sonra yazı girmeyi bırakmışım,
  • Sosyal medya sitesi girişimim oldu gayet güzel'de gidiyordu +500 üyeye geldim (zaten en uzun projem o) ondan sonra sıkıldım siteye Bakım index'i attım,
  • Nakliyecilere özel site açayım dedim gayet güzel gidiyordum çok güzel hit geliyordu günde +300 hit geliyordu onuda devam ettirmedim site açık şuan da günde +20 kişi garanti giriyor siteye ama içerik yok
  • İnstagram din sayfası açtım, mizah sayfası açtım belirli bir kitleye geldikten sonra kapattım,
Gibi gibi hayatım boyunca bir çok projeye giriş yaptım ama hep üşengeçlikten kapatıyorum&başarılı olamıyorum, sizde de aynı sorun var mı? önerileriniz nedir?

Yaptığınız işlerin hiç biri proje değil.
Kendi çapınızda uğraşlarınız olmuş.
Bizim insanımız kafasındaki bir fikri proje zannedebiliyor.
Ya da uygulamay koyduğu bir uğraşın proje olduğunu düşünebiliyor.

Projenin ne olduğunu öğrenmeniz lazım.
Sonra proje yönetimi konusunda kendiniz geliştirmeniz lazım.
Daha sonra bir proje oluşturup bunu yönetebilirsiniz.
Bugüne kadar değişik uğraşlarınız olmuş, ama planı, programı, stratejisi, süreci, bütçesi, yönetimi, disiplini, analizi, sonucu belli olmadığı için bunlara proje demek doğru olmaz.
Başarısızlığınızdaki asıl neden de isteksiz olmak sıkılmak değil proje sahibi olmamak.
Çünkü iyi bir proje yönetiminde daha projeye başlanmadan kağıt üzerinde başarı şansınızı ölçebilirsiniz ve örneği bin tane olan kişisel blog, nakliye, sosyal medya işlerine girmezdiniz.

Bu forumda plansız düzensiz amaçsız metinlere makale.
Basit uğraşlara proje deniliyor maalesef.