chemochan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam reklam ayarların açık kalmışsa otomatik çeker her bakiye bittiğinde, benim manuel hiç öyle bir sorun yaşamadım. bence sorun oluşabilir bu konuda ödemeniz gerekebilir. sonuçta reklam yayında ve aktif durumda.
Reklamın yayında olması için ilgili bütçeyi benden çekmiş olması gerekiyor. Nasıl ki manuel ödeme de bütçeniz eridiğinde yayın duruyor ise otomatik ödemelerde de aynı işlemin olması gerekiyor. Otomatik ödeme ile manuel ödeme arasında ki fark bütçenin bitmeye yakın konumdayken yeni ödemeyi hesaptan tahsil edip yayına devam etmesidir. Dolayısıyla bende Google herhangi bir ücret çekememiş olmasına rağmen bu yayına hangi mantıkla devam etmiş diye soruyorum. 2.800 tl yi boş yere tabi ki ödemek istemiyorum.

İzah ettiğim hususta yanlış bildiğim bir alan var mıdır? Var ise lütfen düzeltir misiniz? Teşekkürler

vivalaserdar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ödemezseniz zamanla hesabınızın askıya alınma riski var, size herhangi bir resmi borçlanma problemi yaratmaz, yetkilendirdiğiniz yada hesabınıza erişmiş birileri açmış olabilir belki 2.800 birikmesi biraz fazla gibi 500 TL eşiğinde geçmesi lazımdı, büyük ihtimalle tıklama başı maliyeti çok uçuk ayarlanmıştır ve o rakamlara kadar çıkmıştır, çünkü google bütçeyi geçtiğinde hemen kapatmıyor reklamları.
Hesabın askıya alınması inanın şu rakam karşısında umrumda değil. Haftada bir kez reklam veriyorum yaptığım ödeme maksimum 200 tl. Haliyle haftanın 6 günü zaten reklam çalışmıyor. Hesaba bir gireyim dedim birde ne göreyim Google efendi 2.800 tl reklam harcaması yaptım ödemeni yap diyor! Bu şaşkınlıkla neye uğradığımı şaşırıp hemen konu açma ve bilirkişi arkadaşlardan yardım alma gereği duydum.

Kısa ve öz olarak hesap askıya alınsın sorun değil google bu bütçeyi benden tahsil eder mi? Edecekse hangi hak ve mantıkla tahsil edebilir? Neticede hesapta para yok kardeşim dolayısıyla ücreti çekememişsin neye göre devam ettin! Şeklinde tepki sunsam cevapları ne olur?