Yazılım, video render, oyun ve mix aranje için pc bakıyorum. Çıkardığım sonuç;

Macbook Pro: müzik için yazılım ideal fakat rakiplerine göre performansta düşük kalıyor. Dezavantajı oyun açamayacak. Arada stres atmak gerek. Fiyat bildiğimiz üzere sıkıntılı.

Monster Tulpar: aslında 8 k gibi bir fiyata piyasadaki en ucuz leptopu alabiliyoruz i7 9. Nesil ve 6 gb ekran kartı işi çok iyi fakat yine de pahalı.

MSI: monsterle karşılaştırdığımızda pahalı kalıyor

Macbook pro performans/fiyatta eleniyor yalnız yazılımda kazanıyor. MSI monster ikilisinde, monster fiyat olarak bir adım önde,MSI biraz daha pahalı. Tabi burda kalite tartışılır. Öneriniz nedir? Alıp bi 5 yıl en az kullanmak istiyorum açıkçası bir de performans almak istiyorum.

Not: mobilim, yazım hatalarını maruz görün lütfen

Güncelleme 15/06/19 ->Tercihim Tulpar T5 V19 Oldu
BKZ : https://www.monsternotebook.com.tr/t...-T5-V19-1.html

Almak isteyenlere ilk tavsiyem + 1 TB 7200 RPM hard disk isteyin hem fiyatı çok uygun hem de leptop için 7200 rpm baya güzel bir hız sağlıyor.
Sonuca gelecek olursak;
PC gerçekten canavar. İnce ve zarif bir ekranı var ve hafif. Klavyesi oldukça güzel ve şuan o klavye üzerinden yazıyorum. Kasa gayet şık. Performansa geldiğimizde zaten diyecek bir şey yok çünkü ben daha önce leptop üzerinden bu performansı verebilen PC görmemiştim.

Piyasada birkaç oyun üzerinden FPS testi yaptım. Sonuçlar harikulade ve full grafik seçenekleriyle çok çok rahat oynayabiliyorsunuz. Renderde de benzer performans var fakat masaüstü ile kıyaslanamaz tabi ki.
Sonuç olarak MSI mı, Monster mi derseniz ( şuan birkaç gündür kullanıyorum Monser'ı ileride ne olacağı bilinmez fakat gördüğüm kadarı için konuşayım ) ikisi arasında fark olduğunu düşünmüyorum. En azından bana Monster şöyle böyle diyenler oldu fakat açıkçası beklentilerimin üzerinde bir PC ile karşılaştım diyebilirim.