Ek olarak, en başarılı ve kolay yol (bence) sosyal mühendisliktir. Kendimden yaşadığım bir olaydan bahsedeyim;
Turkcell İletişim Merkez'lerinden birinde (TİM) çalıştığımda verdikleri bilgisayarlar sadece global bir kaç siteye erişiminize izin veriyordu. Turkcell uygulamaları, Google servislerinden bazıları (Gmail, Docs vs.), onun haricinde YouTube, Haber siteleri vs. komple kilitliydi. Program yüklemenize, arkaplanı değiştirmenize bile izin vermiyordu. Patronum, YouTube üzerinden müzik dinleme bağımlılığı olan bir adam olduğundan bu sorun onun zoruna gidiyordu. Bana bunun bir çaresi olup olmadığını sordu, sonrasında halledebileceğimi ancak Turkcell servisleriyle erişime geçebilmem için izin vermesi gerektiğini belirttim. Burada çok basit bir sosyal mühendislik uyguladım.
Yazıcının ayarlarını bozup Turkcell yetkililerine, hat satamadığımızı çünkü gerekli evrakları bilgisayardan alamadığımızı belirttim. Sorunun çözümü için denetim masasına erişemediğimi erişebilmem için yönetici iznine ihtiyacım olduğunu belirttim. Onlarda şifreyi vermeyip, sorunu çözmesi için bir yetkili göndereceklerini söylediler. Bu noktada benim sosyal mühendislik planımın A bölümü başarısız olmuş oldu. Çünkü ben şifreyi vereceklerini umuyordum.
Hemen B planına geçtim.Yetkili geldi, gerekli ayarlamaları yaptı. Sonrasında herhangibir sıkıntı olursa arayabileceğimden bahsetti. ( Tamda umduğum gibi ) Yetkili gittikten sonra yazıcının ayarlarını bozup, bir kaç dakika sonrasında ( biraz kızgın bir biçimde ) yazıcının yine bozulduğunu bu sebepten günlerdir hat /abonelik satamadığımızı bu durumda bölgedeki diğer TİM noktalarından geri kaldığımızı zarar ettiğimizi belirttim. Yine tam umduğum gibi, yetkili bunun sürekli meydana geleceğini düşündü ve bana "bunu yaptığımı kimseye söyleme" diyerekten gerekli yönetici şifrelerini verdi.
Şubede kişisel bilgisayarımız olduğundan aslında satışlarımız hiç aksamaya uğramadı, olağan şekilde devam etti ancak sonuç olarak patronun istediği oldu ve ben gözde eleman oldum.
Umarım size bir çıkar yol göstermişimdir.

Sistemin calisma mantigini bilmediginiz belli.
Oncelikle imkazsiz bisey yoktur dogru fakat imkansizi basarirsaniz zaten bunu farkettiklerinde sistemin guvenlik ile ilgili prosodurunu isletirler ve memuriyetten bile atarlar.
Ayrica tor browser ile baglansaniz bile olmaz dediğimi okumamissin. demekki gelen giden ip trafigi kontrolu disinda biseyler var...
Ayrıca bilgi islemdekiler senin burda düşündüğünun 10 katını dusunuyorlar ve önlem aliyorlar.
Sistemin çalışma mantığını bilmediğimi en başında belirtmiştim sanırım. Benim yazımdan yola çıkarak herhangibir cevap vermeniz gerekmediğini de rica etmiştim.
"Tor Browser" ile bile demeniz bir fayda sağlamaz çünkü Tor Browser bilgisayara kurulan ve genellikle mozilla servisleriyle çalışan bir ağ. Bilgisayar üzerinden Tor ağına bağlanıldığını görmek için bilgi işlem yetkilisi olmanız gerekmez. Gelen - Giden ip trafiğinde dediğim gibi bir işlem yaparsanız ağda bir değişiklik olmaz. Çünkü bu global bir ağ değil (veya bilgisayarın trafiğini komple yönlendiren bir tünel benzeri sistem değil ) arka planda veya tarayıcınıza r10 yazdığınızda bağlandığınız ip-gelen giden trafiği gibi olur. Bunun böyle olduğunu test edip görebilirsiniz. Bilgi işlem bu ip'yi görebilir fakat işlevini anlayamaz. Çünkü global bir ağın ip'si değil özel bir ip'dir. Çalışan bir servis, girilen bir internet sitesi bile olabilir. Ancak bunun VPN olduğunu dediğim yöntem için ispatlayamaz. İspatlanamayan bir şey için, cezai işlem uygulanamaz. Bu yasalara aykırıdır ve herhangibir ceza almanız durumunda yapılan şey de yasalara aykırıdır. Böyle bir durumda dava açıp, tazminat alabilirsiniz. Daha detaylı bilgi için ceza mahkemesinde ispat sorunu:
http://www.acarindex.com/dosyalar/ma...1423934889.pdf