Sırf yorum yapmak icin yorum yapiyorsunuz. At gitsin dedigini domainler sizde olsa konu acip min xx.xxx teklif yazarsinizi.
avize
bakim
bayan
ders
edebiyat
egitim
esnaf
fantezi
fizik
hesapli
halk
japonca
matematik
mimar
muhendis
tanitim
tarih
tuketici
ulasim
yabancidil
direk goze carpan domainler ve hepside is yapacak potansiyeli var. Bunlardan hangisi tam olarak cope atmalik?
elbette kağıt üzerinde değerli domainler var, fakat proje bazında bu domainlere para akıtmak boş yere masraf artık.
Yemin ediyorum size bir
fıkra için keşke ben de olsa dedim,
mesela;
avize.com benim ya da herhangi bir girişimcinin ne işine yarayacak, ilk internete girdiğim yıl olan 99'da , evet siteleri böyle bulurduk. çünkü yahoo haricinde bildiğimiz arama motoru yoktu ve yahoo ihtiyacı tam karşılayamazdı. kelime bazlı site keşfetmeye çalışırdık, o devrin kapandıı çook oldu.
avize satsam niye
avize.com üzerinden satayım illa ki ticaretimin bir markası vardır onun domainini alırım, örneğin avizemavize gibi.
ya da 2000'li yılların başında geçerli olan domain içinde geçen anahtar kelime ile hemen üst sıralara çıkma hayali de yalan oldu, direkt domaini alıp çat diye 1.sıraya yerleşelim yok ki.
yıllarca içinde bulunduğum sektörün .com uzantılı anahtar kelimenin, park sayfası ilk sayfada duruyordu mesela o zamanlar.
bayan'i bile listeye almışsınız, kadın olsa yine bir nebze portal olarak iş görür havalı bir isim olur derim de, bayan nedir? elbette ki o bayan kelimesine bile böyle bakıldığı için sahibi en az 20-30bin ister. kadınlar kendisinden bayan diye bahsedilmesinden hoşlanmaz bile çoğu zaman.
tuketici ile aklıma hiç bir şey gelmiyor, kim niye niçin alır bu domaini tartışalım.
fantezi ile de sanırım yetişkinlere yönelik site açacağız?
bir bizim ülkede kaldı domain peşinden koşmak, sahi bir s*x.com vardı ne oldu ona?
11 Yıl 10 aylık eski bir üye bu kadar kalitesiz yorum yapamaz. Şakasına söylediğinizi söyleyin lütfen.
99dan beri bu sektördeyim ve ciddiydim.
Google, YouTube, Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, Udemy vs vs bu isimler domain ile değil hizmetiyle yerini sağlamlaştırdı.
Haber sitesi açalım o zaman
news.com
Video sitesi açalım o zaman
video.com
gibi bir düşünce kalmadı.
News.com cnet.com/news e,
video.com da disney movies'e yönlendiriliyor bu arada. bu adamlar aptaldı zaten bu domainleri kullanmak yerine markalarına yönlendirme yaptıkları için.
umarım anlaşılmıştır demek istediğim.