"Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi zorunlu olurken, Matematik, Felsefe, Tarih seçmeli oldu."

Şu cümle varya, ben sizleri koyun gibi gütmek istiyorum okuyup bana karşı çıkmayın ben ne dersem o olacak sözünün açılmamış halidir.

Elbette din kültürü dersi olmalı sonuna kadar savunuyorum ama bir ulusun gelişmesi için din dersini çok iyi bilmesi yeterli mi? Sadece bu mudur? Öğrenci matematik zor diye seçmeyecek işine gelecek, ileride nasıl bi ulusal gelişme bekleyebiliriz.

Okadar yanlış bir sistem ki duruma siyaset olarak bakmıyorum, bu kararı veren insanın benim 3 yaşındaki yeğenimin zekasından eksik olduğunu düşünüyorum. Matematik, Fen, Bilişim vb alanlar üzerine basa basa zorla okutulmalıdır. Din kültürü derside okutulacak seçmeli olmasın herkes temelinde çok şeyi öğrensin.

İşler bu durumda olursa her sene 10bin imam ataması yapılır,

İleride gazete manşetleri böyle olacak;

Türk İmamlardan ilk uydu projesi, İMAMSAT 4-C yakıt ihtiyacı duymadan iman gücüyle fırlatılacak....

Çok yanlış kararlar alınıyor çok. Bu cümlelerimden sonra yargılayan çıkacak elbette ama Filistini örnek gösterecem, duayla din sömürüsüyle olsaydı bu işler kurtulurdular israil işgalinden. Sen önce bilime ilime yatırım yapacaksın, sonra ellerini açıp rabbinden isteyeceksin. Dininide bileceksin ama sen yan gelip yatıp Allahım hep bana ver demekle olmuyor. Çabalayacaksın uğraşacaksın azimli olacaksın sonra rabbin mükafatını verir.

Genç nesil zaten zımba gibi geliyordu bide bu olursa artık sonumuz hayrolsun. Tüketen toplum olmaya devam ediyoruz...