Kar değildir o elindeki TL'yi korumuşsun ve dolar yükselirken elindeki TL değer kaybetmemiş kripto para değil bu hocam dolardan kar etmek diye bir şey yok.
Ortada bir kazanç var. Karın sözlük anlamlarından biri bir işten, bir alışverişten para kazancı elde etmektir. Ortada bir para kazancı varsa kar var diyebiliriz. Doları para kazanma amacıyla alıyorsan ve para kazanıyorsan bu kardır. Bakış açınız doğru aslında fakat geneli kapsamıyor bu durum. Atıyorum 1 paket peynir 20 tl ben elimdeki 10 lirayı koydum 30 lira kar ettim. Peynir hala 20 tl ve o peyniri alamıyorken 2 paket alacak duruma geldim bu kardır. Bu arada bana göre zarar etmemek de bir kardır

etrafındaki 100 kişiden 90ı zarar ediyor sen paranı koruyabiliyorsan bu da bir kardır. Olaya çok farklı bakış açılarıyla yorum yapılabilir kısaca.
Ha bu arada dolar enflasyondan daha hızlı yükseliyorsa kar vardır. Benim gelirimin bir kısmı da dolar üzerinden

bu da ayrı bir kar konusu. Tekrar söylüyorum dediğiniz mantıken doğru aslında fakat eksik. Ufak meblağlardan bahsetmiyoruz. Mesela1 aydır 1 paket yulaf aynı fiyatta ben dolar karıyla alacağım yulaf sayısını kat kat arttırdım. Ortada kar var. Kur enflasyondan hızlı yükseliyor çünkü