Aynı şey değil. R10 ve WM Aracı hâlâ vBulletin 3 kullanıyor. Responsive tema ve yazılımsal güncelleştirmelerle günümüze uyarlanması imkânsız değil. Zor ve maliyetli evet ama imkânsız değil.
Aynı şey hocam 128 mb ram ile süper uçan pc ler 4 gb ram yetmez oldu ?
ironi yapmadım ciddi diyom
r10 ve vm aracı kullanma sebepleri çok başka r10 vb ait dosyaları neredeyse kalmadı desek yeridir ama 10 yıl bitmiş artık html 5 geçilmiş vb.. zor.
Responsive tema ve yazılımsal güncelleştirmelerle günümüze uyarlanması yapmasına yapılır ama mysql kodlar tablolar vb..
veya php 7.2 7.3 hızlı kod okuma ve işleme gene yetişemez.
çünkü php 5.6 en fazla desteklemiyor
yani siz bana şunu diyorsunuz vb 3 olsun ben gidim 20 30 bin tl harcayım

gerek yok anlamsız hemde günümüz sistemleri vb.. uzaya çıkıyor millet biz hala vb3 daha iyi diyoruz
ama şuda bir gerçek 5 6 yıl daha vb3 devam ama sonra mecbur üst versiyonlar çıkmak zorunda kalınacak çünkü artık vb3 kullanmak maliyeti harcanan emek anlamsız kalacak.
Yapılmış varken neden macera arayalım

Amerika yeniden keşfetmeye gerek yok
ha keşke vb3 devamı gelseydi kodlar güncellenip daha modern kodlar ile devam edilseydi ama işde sorun vb3 kodlayan adamlar o dönümde işi bırakdı ve geliştirmeye başkaları devam etti sonuç olarak vb4 sıfırdan yazıldı desek yeridir.
ama sonra zaten vb komle batırdı herşeyi .
en büyük sorunlardan başı
1 otomatik db onarma otomatik düzeltmek yok
2 otomatik güncelleme yok
3 tema ve eklenti kurulumları çogu zaman elle php kod konarak kurulması gerek.
4 bildirim sistemi eksik facebook gibi
5 her neredeyse herşey için ücretli modül satmaya çalışdılar ( aç gözlülük)
bunla olduğundan batırdı zaten şuanda gidip kimse 250 300 dolar verip vb5 almaz geçmez de anlamsız
neden ise 70 80 100 dolar vb on basan daha stabil otomatik güvenlik açık tespit eden ve kapatan güncelleme yapan bir sistemler varken 300 dolar vericem vb5 alcam anlamsız
zaten vbülten son 10 yıl satışları araştırsanız anlarsınız.
Zaten vb3 tr sokanda forumtr oldu ondan sonra herkes aaa dedi

ona özendi ve herkes forum kurdu vm aracı zaten r10 özenti
bugün r10 vb vazgeçip xeonforum geçsin vm aracı geçer
Ama başda dediğim gene diyacem windows 98 tadıını vermiyor ve aynı şeh basit ve anlaşılır.