Merhaba;
Benim 3 farklı eticaret sitelerim mevcut.Bu sitelere reklam dışında google üzerinden hit çekemiyorum. Bu konuda sizden yardım istiyorum. Seo üzerine biraz kitap video eğitim setleri bitirdim. Ama tabi bu işi yapmak farklı öğrenmek çok farklı çevremde bu konuda yardım alabileceğim hiç kimsem yok. Siz bana yolu gösterin ben o yoldan nasıl gidilmesi gerektiğini araştırıp bulabilirim. Bu yüzden sizden yardım istiyorum. Sitlerim üzerine yaptığım çalışmaları yazacağım.

İç Seoda Yaptılarım ( Yanlışım varsa lütfen düzeltiniz)
  • Özenli şekilde title ları oluşturdum. Seoya uygun
  • Özenli şekilde Meta Açıklamaları oluşturdum karakter sınırını dikkate alarak ve camel case ile
  • Resimleri prof çekilde ve seoya uygun şekilde adlandırıldı boyutları ayarlandı ve yüklendi.
  • İlgili Sayfaları bir birine link verip iç link inşası yapıldı.
Bu çalışmaların hepsini kendim eğitimlerden kendim öğrenerek yaptım .

Dış seoda ( İşte burada takılıyorum)
  1. ahrefsden rakiplerimin analizlerini yaptım.
  2. hedef kelimelerini listeledim ve öncelik olarak long tail kelimelere verdim.
  3. hedef kelimelerimi seçerken zorluklarını düşükten yükseğe göre ve hit göre en makul olanlarını seçtim.
Şimdi yapmam gereken nedir.
Bildiğim bazı dış seo çalışmaları.
  • Link Wheel's ( Paravan bloglar açıp bir süre ilgil konuyla alakalı makale paylaşıp çapraz bağlayarak sayısı küçültüp son kalan 2 yada 3 tanesinden en değerlilerinden sitelerime makale üzerinden link çıkışı vermek.Yanlışım varsa düzeltiniz.)
  • Haber sitelerine ücretli olarak makale yazdırıp yayınlatmak.
  • Blog sitelerinden ücretli olarak makale yazdırıp yayınlatmak.
Bildiğim dış seo çalışmaları bunlar.
Bunların içinden yada sizin önerileriniz nedir.
Seçtiğim kelimeleri Google sıralamasında nasıl yükseltebilirim.
Benim için en faydalı çalışma ve çalışmalar ne olması gerekiyor.
Lütfen yardımlarınızı bekliyorum. ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

Bu arada sosyal medyalarını aktif olarak kullanıyorum. Ürün satışı olduğu için reklamsız olarak bir hit alamıyorum. Benim amacım iyi rakiplerim gibi google tarafından en azından bazı kelimelerde ilk sayfada çıkmak.