Ben neden olduğunu açıklayayım rahatlayın.

Öncelikle bankalar birer ticari işletmedir. Gelir(kredi kartı harcamalarınız, kart aidatı ve bu kart sayesinde bankayla yaptığınız diğer işlemler vs. vs. ), gider (operasyonel / pazarlama giderleri ve batık oranları) vardır.

Ayrıca bunların sonuçlarıyla birlikte gelir-gider durumu ne olursa olsun bankanın o alanda büyüme stratejisi (kredi kartı pazarında , ihtiyaç kredisi,konut kredisi vb. ) vardır. Bu strateji içinde kart vereceği kişinin ödeyebilme durumunu (KKB puanı diye okuyun), ve ne kadarlık riske girmek isteyeceğini (maksimum limit diye okuyun) belirler.

Bunun dışında birde gelir tahminleme yöntemleri vardır ki yine buda her bankada kendine göre değişir.

Birisi derki ben KKB üzerinden diğer kart limitlerine bakarım ve gelir belgesi isterim. Buradaki gelirine göre var olan kart limitlerini hesaplarım. Bende çıkabilecek limiti üstte yazdıklarımla birlikte değerlendiririm.
Diğeri derki ben KKB üzerinden son ay/3 ay/6 ay/ 1yıl ödemelerine bakarım. Ortalama aylık ödemesi demek ki 5000 TL +1000 TL(kendisi tahmin yürüterek) geliri vardır derim. Diğer kart limitlerine göre üstteki yazdıklarımla değerlendiririm.
Diğeride derki ben KKB üzerinden diğer limitlerine bakarım ve kendi beyan ettiği geliri aylık gelir olarak kabul ederim. Diğer kart limitlerine göre üstteki yazdıklarımla değerlendiririm.

Bu yüzden anlam verememeniz normal. Bundan daha ziyade kolay kredi kartı almak isteyenler son aylarda benzer durumda olan biri hangi bankadan kart aldıysa sizinde o bankaya başvurmanız %1 olan ihtimalinizi %99'a çıkartabilir.

Bu mesajıda üşenmedim yazdım. Başkası anlam veremezse ona link verirsiniz