digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Beyler bu tarz videoların ya da söylemlerin bir bilinç bir etki yaratmak için yaratıldığını biliyorum.
Ama saçmalayarak bilinç yaratılmaz.
Birileri bugünkü durumda bir kurtuluş savaşı gerektiğini anlatarak kuvayi milliye ruhundan bahsediyor.
Birileri 15 temmuz ile Kurtuluş savaşını mukayese ediyor.

Bunlar tarih bilmemekten kaynaklanıyor.
Kurtuluş Savaşı 19 Mayıs 1919'da başlar, 9 eylül 1922'de Yunan'ı denize döktük, Lozana müteakip 4 ekim 1923'te itilaf devletleri İstanbul'u terketti 6 ekimde Türk ordusu İstanbul u yeniden aldı.

Senin memleketin bugünkü Suriye'den beter durumdaydı.
1918'den 1922'ye kadar memleketin işgal altındaydı.
1920'den 1923'e kadar İstanbul işgal altındaydı.
Senin sokaklarında yabancı askerler devriye geziyor, senin karına kızına sarkıntılık yapıyordu.

3-4 sene süren, meydan savaşları ve onbinlerce şehit bedeli ödenerek işgalden kurtarılan bir vatanı, sokaklarında kendi askerinin polisinin dolaştığı bugünün Türkiyesi ile nasıl koyaslarsınız?

Türkiye'ye gerekli olan tarihini bilen, kendine bilimsel disiplini rehber alan, çalışkan ve ahaklı nesiller yaratmaktır.
Siz şuurlu, bilimsel, ahlaklı ve çalışkan karakterli adamlar yetiştirin onlara matematik fizik kimya öğretmeseniz de olur.
Onlar kendileri herşeyi öğrenir memleketi kalkındırırlar.

Vay efendim dış mihraklar varmış, kurtuluş savaşı gerekiyormuş.
Amerika'yı yıkmak isteyen dış mihraklar da var, Rusya'yı yıkmak isteyen dış mihraklar da var, Çin'i yıkmak isteyen dış mihraklar da var...
Dış mihraklar hep olacak.
Asıl sorun en büyük iç mihrak olan cehalettir.
Eğitim sistemi cemaatlere emanet edilmiş bir memleketiz daha ötesi yok...
Videoyu izlememişsiniz gibi.. Aslında anlattığınız olayın daha da derinine iniyor..