Tanım
Siber güvenlik ile ilgili bir blog açmayı düşünüyorum, temeli Wordpress ten oluşacak olan. Blog içeriği, genel bilgi güvenliği ve bilgi güvenliği çözümleri ile alakalı olacak. Mesela bir DLP ürününün seri olarak konu anlatımı, veya merkezi antivirüs yönetim sisteminin seri olarak anlatımının yapılması, güvenlik duvarı, yedekleme yazılımları gibi ürünlerin seri olarak anlatımı. Bunun yanı sıra PHP, ASP, .NET Python gibi konularda, işletim sistemleri, Active Directory yapısı, Group policy management gibi konularda da seri olarak içerik girecek bir kaç editör arıyorum.

Konular yukarıda saydığım şekilde olacak. Tamamen legal bilgi güvenliği platformu kurmayı düşünüyorum. Hacking konusunda çok ciddi veri sızıntıları manşet olarak atılabilir. Mesela geçen günlerde ING Bank veri sızıntısı ihlali yaşadıklarını ilan etti. Bu ilan www.kvkk.gov.tr de de yer aldı. Bu gibi olaylar manşet olarak sitede yer alabilir. Ancak X hacker grubu Y hacker grubuna siber savaş ilan etti, X hacker grubu A ülkesine siber savaş açtı gibi konular sitede yer almayacak. Bunun yanı sıra bir ülkede çok popüler bir zararlı yazılım yayılmıştır, bu manşet olarak siteye eklenebilir. Bu tarz içerikler VirusRadar, Welivesecurity, SecureList, Symentec Blog gibi gelişmiş kaynaklardan doğrulanabilir. Güvenlik açıkları ile ilgili manşet haberi yer alabilir. Bu tarz içerikler Exploit-DB gibi kaynaklardan doğrulanmalıdır.

Aradığım Editörlerdeki Nitelikler
  • Yukarıda saydığım konulara hakim, manşet haberlerini bir kaç farklı kaynaktan veya resmi kaynaklardan doğrulayabilecek.
  • Araştırma ve öğrenmeye meyilli.
  • SEO ve Wordpress e hakim.
  • Güvenlik ürünlerini test edebilecek. Mesela Kaspersky Security Center güncel versiyonunu indirip, sanal platforma kurarak çeşitli testler gerçekleştirebilecek, bunun ile alakalı içerik üretebilecek donanıma sahip olan
  • Kopyala yapıştırdan ziyade özgün içerik üretebilecek veya manşet içeriklerinde %100 özgünlük oranına sahip içerikler oluşturabilecek.
  • Tercihen üniversite öğrencisi, bunun sebepleri çok fazla aslında. Hem ödeyeceğim ücret ile yaşam şartlarına katkıda bulunmuş olurum. Okuldan mezun olduktan sonra sektöre uygun birisi olabilir. İnternet siteyi CV sine ekleyebilir, öğrendiği güvenlik ürünlerini CV sine ekleyebilir. Sektör için yetişmiş bir personel olur. En basitinden 2 farklı DLP ürününü tanıdıktan sonra özel şirkette veya devlet kurumunda danışılacak insan statüsünde olur. İşe girmesinde mutlaka bu ürünlerin katkısı olacaktır.
  • Günlük 8 - 10 içerik girilmesini istemiyorum. Zaten günlük 10 içerik inceleme fırsatım olmayacaktır iş yoğunluğum dolayısıyla. Günlük 1 - 2 içerik veya 2 günde 1 içerik inceleyebilmem ve sitenin aktif kalması için idealdir.
İşleyiş Hakkında
  • Makale yazıldıktan sonra taslak olarak durur. SEO, konu ve içerik hakkında kontrol ederim. Eğer kurallara tamamen uygun ise makaleyi yayına alırım. Makaledeki toplam kelime ile kelime başı ücreti çarparım ve bakiyenize yazarım.
  • Bu bakiye online olarak görüntülenebilir. Hafta içi 09:00 - 18:00 bakiyenizdeki tutarı banka hesabınıza EFT / Havale ile geçerim.
Ücretler Hakkında
  • Kelime başı başlangıç ücreti : 0,020 TL
  • Seri yazılarında bu ücret pozitif yönde yükselir.
  • Makalelerin okunma durumuna, kalitesine göre bu ücret pozitif yönde yükselir
  • Devamlılık durumunda bu ücret pozitif yönde yükselir.
  • 300 kelimelik bir makale 6₺ eder. 30 gün düzenli içerik girildiğinde bu ücret 180₺ eder. Girilen içeriklerin ilgi görmesi, seri yazı olması gibi durumlarda bu ücret artış gösterir.
Amaç
  • Burada temel amacım gerçekten kaliteli içerikler içeren bir portal kurmak. Gerek özel sektör gerek kamu sektöründe bu tarz platformlara ihtiyaç oldukça yüksek. İnsanlar bilgi güvenliği konusunda bilgisiz durumdalar. Gerek kurumsal anlamda (ürün tanıtımları ile) kaynak haline gelmek, gerek bireysel anlamda kişinin kendi güvenliğini sağlayabileceği kadar bilgi sahibi olmasına olanak sağlamak.
  • Örnek olarak DLP ürünü Safetica hakkında Türkçe kaynak çok sıkıntılı. Firewall tarafında Palo Alto ile ilgili kaynaklar oldukça sıkıntılı. Öncelikli olarak bu tarz ürünler ile alakalı Türkçe doküman çıkartmak maksat.
  • Yazar olarak alınacak kişinin sektöre hazır hale gelmesi, ürünler ve bilgi güvenliği konusunda bilgi sahibi olması.
İletişim
  • mehmet [ at ] mehmeterenakyol [ dot ] com [ dot ] tr
  • P.M.
Öncelikli olarak e-posta gönderirseniz daha sağlıklı olur. R10 a sürekli giremiyorum. İsteyen P.M. de gönderebilir