Çok kısa açıklama eklenirse tadından yenmez.
Google aramalarında bulunan şu kısımları mümkün ise bir yazılımcıya belirtip Schema kod olarak kullandığınız temaya entegre edecek şekilde kodlasın.
Sanatçı: Leonardo da Vinci
Ölçüler: 77 cm x 53 cm
Sergilendiği yer: Louvre Müzesi (şu tarihten beri: 1797)
Oluşturulma dönemi: 1503
Konu: Lisa del Giocondo
Dönem: Rönesans
Bu şekilde hem kullanıcılara istediğini vermiş olup aynı zamanda Google başta olmak üzere arama motorlarının istediklerini fazlasıyla vermiş olursunuz.
Not: Film, Afiş veya başka aramalara göre neler en çok listeleniyor belirlenip
Shema kodlar buna göre belirlenmelidir. (Schema kod işi zor derseniz biraz emekle farklı yollarla güzel işler çıkar.)
Görseller konusunda Google neleri istediğini zaten yıllar öncesinden açıklıyor. Bunlara dikkat ederseniz sitenizi güncelde tutarsanız bir çok aramada üst sıralarda yer alması o kadar da zor değil.
@BiELOF; öncelikle cevabınız için teşekkür ederim hocam. Sektörü tam olarak belirtmek istemediğim için
Leonardo da Vinci - Mona Lisa örneğini verdim. Hatta bu tarz bir şey yapsam; Leonardo da Vinci'nin doğum yılından ölüm tarihi hatta yaşamını da özetleyebilirim alt tarafa bu konuda pek sıkıntı olmaz.
Ama benim yayınlayacağım sektörde bu tarz bilgiler yok. Yani aşağısına text olarak yazabileceğim bir bilgi yok. Bir kaç tane daha örnek veriyim;
Örnek1: 1945 Efes Pilsen Bira Şişesi fotoğrafı
-Burada mesela çok alakasız olsa da, Efes Pilsenin kuruluşundan bahsedebilirim. Veya oldukça uğraşarak efes pilsenin bu zamana kadar değiştirdiği şişe tasarımlardan bahsedebilirim. Lakin benim sektörde böyle bir şey mümkün değil.
Örnek2: Mahmut Tuncer'in yanından ayırmadığı çakmağın görseli
-Yine burada da çok alakasız olacak ama belki Mahmut Tuncer'in hayatından bahsedebilirim. Ama benim sektörümde yine bu tarz bir özne de bulunmuyor.
* Zorlayarak text yazmaya kalksam, footğraftan çok alakasız bir text olacak ve bunun yazımı oldukça uğraştıracaktır.
**Bu arada; Schema konusunda profesyonel destek alacağım birisi var mıdır? Sizin çalıştığınız vs.
Resim adlarını da başlıkla alakalı girersen bir eksiklik kalmaz.
@BigSEO; öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Resim optimizasyonundan yana bir sıkıntı olmayacak hocam, resim başlığı, alt etiketi, resmin özgünlüğü vs. hiç bir problem yok. Yeterli olur mu sizce hocam? Hiç yazısız.