constantine38 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yaklaşık 1 seneden fazla süredir şahıs şirketim açık. 100 tl muhasebe ücreti ödüyorum. Bazen geciktirdiğim oluyor ekonomik sebeplerden ama ay içinde ödüyorum. Fakat geçen muhasebeci ücret için yazmış. 715 TL bakiyeniz var diye. Şimdi pot kırmak istemiyorum. Acaba muhasebeciye aylık ücret haricinde ekstra bir ücret ödemek gerekiyor mu? Hadi yuvarlak bir ücret olsa anlayacağım da 15 TL nereden geliyor? Ben hep düz rakamlar ödedim. Yinede kendilerine soracağım ama fikir alıp ona göre kendimi savunmak istiyorum. Sonra mahçup olmak istemiyorum.
geçiçi vergi + damga vergisi + kdv + defter tasdiği gibi durumlar olabilir.Muhasebeciler beni çok sever. Adam izah eder ben İnternetten hemen hesabına geçerim.Dekontları gün içinde mail olarak atar adamla munasebetimiz ayda 2 saat bile değil . Aylık 100 tl komik rakamlar açıkcası. Muhasebeci para isteyince cebe atıyor sanıyor herkes. Adam sana çıkan ödemeyi gösteriyor.Onu istiyor. Ondan sonra bir tebligat geliyor muhasebeciye sallıyorlar. Ben muhasebeciye verilen paraya acımam. Çekle 6 aylık ödeme yapan esnaf bir abimiz vardı muhasebeciye. geçen sgk yapılandırılması bozulmuş.Zararı siz düşünün. 2 gün dilekçe vs uğraştı durdu. Esnaf adamın karısından daha önemli muhasebeci.Öyle bir hata yaparsınız ki koca senelerin emeği gitmiş. Yapılandırma çıkar demeyin. Günlük düzen harcama gidiyor. Devlet alacağını alır vereceğini kıdım kıdım öder.