1-) Spam olarak algılamaz. 1 site linki o kadar da olumsuz etkilemez. Eğer sitenin kalitesi ceza alacak düzeyde ise zaten ceza alır. Bunu 1 linke bağlamak yanlış olur.
2-) Etkilemez. SEO sadece backlink değildir. Kullanılan menünün şekli bile seo açısından önemlidir. Örneğin breaadcumb menü kullanmamak günümüz açısından olumsuzdur. Menü linklerinde "title" olmamasında seo açısından olumsuzdur. Maalesef ki wordpres kullanan bir çok site sahibi menü oluşturur iken "title" kısmını doldurmuyor. Çünkü olaydan bihaber.
3-) 1 site için o kadar etkilemez. Eğer kendinize ait veya bir arkadaşınızla karşılıklı link değişimi yapacaksanız
doğallık olması açısından farklı şekillerde kullanmak daha uygundur.
Örneğin;
- a href="https //1 site com/" target="_blank" title="Armut satışı">Armut satışı/a>
- a href="https //2 site com/" target="_blank" rel="nofollow " title="Armut satın al">Armut satın almak/a>
- a href="https //3 site com/" target="_blank" rel="noopener nofollow" title="Armut satın al">Armut satın al/a>
- a href="https //4 site com/" target="_blank" rel="noopener nofollow noreferrer" title="Yerli Armut al">Yerli Armut al/a>
Not: Yeni sekmede açılması için rel="noopener" kod wordpress tarafından rel=external yerine otomatik olarak eklenmektedir. (Kafa karıştırmasın.

)
target blank ile yeni sekmede açılmasını sağlayarak Link verilen site yeni sekmede açtırılacağı için link çıkılan sitenin kapatılıp ziyaretçi kaybında minimuma düşürülür.
Eğer çok çeşitli link alıp verme varsa rel="friend", rel="me" vb. kodlarla çok çeşitli doğallık ta sağlayabilirsiniz.
rel="friend" ile ilgili
Kaynak
Burada en önemli ve özellikle dikkat edilmesi gereken durum şudur.
Kendi sitenizden bir başka siteye link vermeye kalktığınız da kendi sayfanızda kullandığınız TİTLE ve DESCRİPTİON kısmında bulunan bir anahtar kelimeden dışarıya link vermemelisiniz.
Link çıkılacak sayfada ki TİTLE içerisinde "armut satışı" geçmemelidir.