Kripto Piyasasına yeni girdiniz. Masal okumaya gerek yok bu piyasada para kazanmak istiyorsunuz. Ancak öncelikle bilmeniz gereken bazı şeyler var. Bunları mutlaka ama mutlaka okuyun okutturun.

- Paranızı 2x, 3x hatta mümkünse 100x 1000x yapmak istediğinizi biliyorum. Bu piyasada herşey mümkün ancak tepenin tepesi olduğu gibi dibin de dibi var.

- Dump ve Pump grupları var. Bunlar hırrsızlık gruplarıdır. Paranızı kaybetmek veya başkalarına kaybettirmek istiyorsanız buralara girebilirsiniz.

- Öyle şeyler olacak ki kafayı yersiniz, bir A isminde altcoin'de beklersiniz 2 ay hiç çıkmaz, sonra çıkışta olan B altcoinin'e geçersiniz haydaa bu kadar şans olur mu şimdi A altcoini zıpladı B de geriye gidiyor. Bu trafikteki olaya benzer sağ şerit akıyodur geçersiniz sağ şerite bu sefer sol şerit akmaya başlar.

- Herşeyden önce girmiş olduğunuz borsa'nın güvenliğini ön planda tutun. Binance veya Coinbase gibi borsalar mesela... ve mesela Binance'a giriş yaparsanız kenarınızda mutlaka BNB tutun. Çünkü Binance'in kendi coin'i olan BNB tuttuğunuz taktirde yaptığınız işlemlerde %25 indirim kazanıyorsunuz.

- Riski minimize edin. Bunun için yapmanız gereken şey total paranızı bölmektir. Ama hücum yapacak şekilde girmeyin. Diyelimki kriptoda 1000 dolarınız var. 400 dolar banko Bitcoin'de dursun mesela. Kalan 600 doları ile 100'er dolar olarak 6 tane çok sağlam altcoin'e girin. Fakat dediğim gibi hücum yaparak değil. Peki nasıl girebiliriz?

- Kafanızda 12 adet çok sağlam altcoin belirleyin. (Çok sağlam altcoin: İlk 100'deki Altcoinler) Sağlam olmasının yanında giriş için müsait pozisyonda olsun. Burada direk altcoin ismi veremiyorum çünkü yarın bakarsın müsait dediğim altcoin tepe noktasına ulaşmıştır.

- Hani 12 adet çok sağlam altcoin belirlemiştiniz ya. İşte bunlardan eleme yaparak 6 tanesine parçalı olarak giriş yapacaksınız. Örneğin 50'şer dolar ile. 6*50=300$ ile 6 adet altcoin'e girdiniz ve 300$'lık daha Bitcoin'iniz var altlara girmek için. Bu sizi çok rahatlatacak. Bu giriş yaptığınız sağlam altcoinlerden düşüş yaşayan olursa 25 dolar daha gireceksiniz. Eğer tekrar düşüş yaşarsa 25 dolarlık daha girersiniz.

- Yükseliş yaşayanlardan kar almak için de %100'ünü çekmemeye çalışın özellikle boğa dönemindeyken. Başta dedim ya dibin dibi var ama tepenin de tepesi var. Örnek veriyorum XRP'de 100 dolarınız var. Hepsini çektiniz ve siz çektikten sonra %100 artış gösterdi. Offf bu durum çok acı. Ancak bunun yerine yarısını çekmiş olsaydınız en azından acınız yarı yarıya iner.

- Kaldıraçlı işlem yapmayın demiyorum diyemiyorum çünkü bu piyasa özgürlük piyasası ancak 1 dolarını 50.000 dolar yapan adam gibi hikayeleri görüp hemen rüyalara dalıp 100x kaldıraçlı işlemlere sakın dalış yapmayın. bir kişi 50 bin dolar kazanmış olabilir ama 50 kişi 50.000 dolar kaybetmiştir. Bu piyasada %100 diye birşey yok. Kesin çıkar veya iner diyerek 100x kaldıraçla long veya short işlemi açarsınız paranız pul olur. Hayata küsersiniz.

Bu yazdıklarımın hiçbiri yatırım tavsiyesi değildir. Kendi deneyimlerimle belirlemiş olduğum senaryolardan yalnızca biridir. Söylemiş olduğum rakamlarda değişiklikler olabilir. Örneğin 6 değil de 10 adet altcoin'e girmek gibi... Eğer buraya kadar okuduysanız ve Buraya tıklayarak benim Binance ref'im ile kayıt olursanız 10 adet BNB aldığınız taktirde size özel olarak yüksek potansiyelli 4 adet altcoin tavsiyesinde bulunacağım. (Kayıt olup özel mesaj göndermeniz yeterli)

Bu konuya eleştiri babında bile olsa cevap yazarsanız beni şereflendirmiş olursunuz.