Tasarimix adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kimsenin ekmeğine mani olmak istemiyorum ama seo uzmanı ve e-ticaret uzmanı olarak konuşursam, google salak değil, hitin nereden geldiğini biliyor.

Senin hangi sıralamada maksimum ne kadar hit alacağını iyi biliyor, google sizi 10. sıraya koyduysa bir sebebi vardır, ara sıra sitenin konumunu yukarı taşır, sitene gelen kullanıcılarla senin siteni test eder, sitede kalma sürelerine bakar, kaç sayfa geziyor ona bakar, davranışları izler, diğer sitelerle karşılaştırır, bu sırayı hak edip etmediğini bu şekilde anlar ve buna göre senin sıranı belirler.

Örnekle anlatayım;

1. Sırada ki sitenin anahtar kelimesi; Araba Fiyatları olsun.

Günlük alacağı hit; 5k olsun.

10. Sıradaki de senin siten olsun, yine aynı kelimedesiniz ve google'a göre senin alacağın hit maksimum %10 olsun yani 500 hit, peki sen o hit gönderme programına Araba Fiyatları kelimesini ekleyip sitene bir günde 5k hit basarsan ne olur?

Google salak mı? Bunu yer mi?

Nerden geliyor bu değirmenin suyu demez mi?

"Artık bırakın şu kolaya kaçma alışkanlığını, özgün olun, analiz edin, çalışın, rakiplerinize bakın, kullanıcı odaklı olun, sosyal medyayı kullanın, resimleri, videoları iyi kullanın, hit o zaman zaten gelecektir."
değerli yorumunuz için teşekkür ederim fakat son zamanlarda fark etmişsinizdir belki; sıralamaların suyunu çıkarmaya çalışıyor sanırım google amca. ben adam akıllı oturup kendi düşünce ve bilgilerime göre yazı yazıyorum index almam 3 gün sürüyor, adam benim yazıyı alıyor minivanı kamyon yapıp yayınlıyor hop 2 saat sonra index almış. e ben 3 gün sonra index alıyorum 10. sıradayım, adam 2. saatten itibaren 1. sırada çatır çatır benim içeriğimin ekmeğini yiyor.
Gerçekten 3 aydır özenle yazı yazıyordum ama google'da ilk sırayı geçtim ilk sayfayı göremedim, boşuna mı uğraşıyorum acaba diye düşünmeye başladım.şöyle bi 1 ay boyunca günde 500 civarı hit gönderimi yapayım google amcanın bi dikkatini çekeyim sonrasında da kaldığım yerden özgün içeriklere devam edeyim diyorum.web sitemi uzun vadeli düşüncelerle açtım ama 3 ayda adsense kazancım; 25 tl.