Merhabalar,
R10'da da çok kişi web sitelerine anahtar kelimeli, referanslı yada direk hit gönderiyor. Hatta öyle ki 24 saate ayırırım, istediğin anahtar kelime üzerinden gönderim yaparım, Google'da sıralamanız yükselir, siz yatın ben hit göndereyim şak diye birinci sıraya çıkarsınız diyenler bile var.
Birkaç deneme yaptık burdan birkaç kişi ile ama gelen hitleri sadece Analytics üzerinden görebiliyorum.Mesela diyelim ki bugün 1k araba anahtar kelimesi ile hit gönderdik, anlık olarak Analytics doğrudur araba anahtar kelimesi ile 1k kişi geldi diyor. E bide search console abi ne diyecek diye verilerin güncellenmesini bekliyoruz. Ortalama 2 gün sonra search console 'ne 1k'sı kardeşim 20 görüntüleme almışsın e onunda 2 tanesi senin sitene gelmiş' diyor.
Şimdi benim aklıma takılan; hit gönderiminin ne gibi olumlu yada olumsuz yönleri var ? Web sitemde iç seo güzel diyebilirim. Google'ın istediği birçok şeyi yaptım. Gzip sıkıştırma, resimleri sıkıştırma, CDN kullanma, mobil uyumluluk, sayfa açılış hızım 2 saniye dolaylarında geziyor. Tamamen kendi yazdığım kimi uzun kimi kısa içerik eklemesi yapıyorum. Henüz backlink yada tanıtım yazısı vs almadım. Şimdi ben içerik eklemesine devam edip bi yandan da günlük sabit miktarda mesela 500 tane içeriklerimle alakalı anahtar kelimeyle hit gönderimi yapsam mı ?
Analytics bey ile Search Console abi neden farklı şeyler söylüyor ? Google bi yandan gelen hitleri görüyorken diğer yandan görmemezlikten mi geliyor ? Hit gönderimine olumlu bakıyorsanız nasıl bi gönderim yapayım ? Sosyal medya ve google anahtar kelimeli gönderim oranı nasıl olsun ? Yani 100 sosyal 100 anahtar kelimeli gönderim mi yapayım yoksa sadece birine mi odaklanayım ?
Gönderdiğim hitleri sabit tutayım mı ? Yani doğal hit, gönderdiğim yapay hit seviyelerine çıkana kadar hit göndersem nasıl olur ?
Çok soru sordum ve biraz da çenesi düşüklük yaptım farkındayım hakkınızı helal edin fakat şu an için merak ettiğim için soruyorum.Hayırlı geceler...
Kimsenin ekmeğine mani olmak istemiyorum ama seo uzmanı ve e-ticaret uzmanı olarak konuşursam, google salak değil, hitin nereden geldiğini biliyor.
Senin hangi sıralamada maksimum ne kadar hit alacağını iyi biliyor, google sizi 10. sıraya koyduysa bir sebebi vardır, ara sıra sitenin konumunu yukarı taşır, sitene gelen kullanıcılarla senin siteni test eder, sitede kalma sürelerine bakar, kaç sayfa geziyor ona bakar, davranışları izler, diğer sitelerle karşılaştırır, bu sırayı hak edip etmediğini bu şekilde anlar ve buna göre senin sıranı belirler.
Örnekle anlatayım;
1. Sırada ki sitenin anahtar kelimesi; Araba Fiyatları olsun.
Günlük alacağı hit; 5k olsun.
10. Sıradaki de senin siten olsun, yine aynı kelimedesiniz ve google'a göre senin alacağın hit maksimum %10 olsun yani 500 hit, peki sen o hit gönderme programına Araba Fiyatları kelimesini ekleyip sitene bir günde 5k hit basarsan ne olur?
Google salak mı? Bunu yer mi?
Nerden geliyor bu değirmenin suyu demez mi?
"Artık bırakın şu kolaya kaçma alışkanlığını, özgün olun, analiz edin, çalışın, rakiplerinize bakın, kullanıcı odaklı olun, sosyal medyayı kullanın, resimleri, videoları iyi kullanın, hit o zaman zaten gelecektir."