İnsanları neye çekersen onu yaparlar. Psikolojik birşey.
Eğitim sisteminde birşey yok. Öğrencilerde sorun var.
Matematik-Fizik-Kimya-Biyoloji-Edebiyat öğretiyorlar. Benim zamanımda da Türev gösteriyorlardı, yine türev gösteriliyor. (türev örnek).
Sen matematik, fizik, kimya, biyoloji öğrenmekten kaçarsan. Tembellik edersen, hiçbir eğitim sistemi seni adam edemez.
3 ay tatil verirsen, o öğrenciyi tekrar psikolojik olarak okula ısındırman 2 ayı bulur.
Bunların hepsi zarar.
Gören de tatilde öğrenciler faydalı işler yapıyorlar sanacak.
Kaç tanesi sence oturup bir bilimsel makale okuyordur?
-
Kaç tanesi sence youtube'da saçma videolar ile ilgileniyordur?
-
Bizim halkın huyudur bu. Asla kendi suçlu olmaz. Herşeyi başkasına, başka şeylere atar. Eğitim sistemi iyi değil. ÖSS zor. LGS şöyle.
Sorsan Fizik'ten bir problem bakar kalır. Ama olur mu öyle şey. İllaki onun Fizik hocası ona öğretmemiştir. Yoksa o hep öğrenmeye açıktır.
Otur evde bak. Her yer video kaynıyor, eğitim sistemini bu devirde eliştiremezsin. Boş vaktinde oturup evde istediğin hocadan aynı dersi defalarca alıp öğrenebilir bir öğrenci.
Söylediklerinizin büyük çoğunluğuna hak veriyorum ama bu konuda ailelerin de büyük sorumlulukları bulunuyor. Çocukları iyi bir şekilde öğrenmeye telkin etmeleri gerekiyor. Çocuklara herşeyden önce merak aşılanmalı. Çocukta o öğretilen şey merak uyandırmıyorsa o çocuk ona bakmaz. Baksa bile işkenceye dönüşür o. Youtube'a ders videosu yükleyip çocukların izlemesini beklemek kolay bir hareket. Ayrıca o çocuklar bilimsel makale okusa ne kadarını anlayacaklar? Ben mühendislik bölümü son sınıf öğrencisiyim ve makalelerle, tezlerle uğraştığım işler gereği içli dışlıyım. Ben bile makale okurken anlamak için bir paragrafı tekrar tekrar okuduğum oluyor, çocuklar nasıl anlasın?